Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/2903
Назва: Шляхи формування екологічно орієнтованого господарювання аграрних підприємств
Інші назви: Ways of formation of environmentally oriented agricultural enterprises enterprises
Автори: Багорка, Марія Олександрівна
Bagorka, Mariya
Самарець, Наталя Миколаївна
Samarets, Nataliia
Ключові слова: екологізація
ecologization
аграрне виробництво
agrarian production
органічна продукція
organic production
сталий розвиток
sustainable development
аграрні підприємства
agrarian enterprises
екологічно спрямовані інновації
ecologically oriented innovations
Дата публікації: 2019
Видавництво: Національний авіаційний університет
Бібліографічний опис: Багорка М. О. Шляхи формування екологічно орієнтованого господарювання аграрних підприємств / М. О. Багорка, Н. М. Самарець // Проблеми системного підходу в економіці : зб. наук. праць. – 2019. – № 3(71). – С. 155-163. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2903
Короткий огляд (реферат): В статті дослідженні особливості організаційно-технологічних змін та структури виробництва при формуванні екологічно орієнтованого господарювання аграрних підприємств. Проведено аналіз рентабельності виробництва органічної та традиційної продукції. Розроблено концептуальну модель стратегії екологізації агровиробництва, в основу якої покладено принцип підвищення соціальних та економічних ефектів екологізації аграрного виробництва, що проявляється у збереженні та покращенні стану навколишнього природного середовища, збільшенні потреби у трудових ресурсах тощо. Вибір моделі розвитку органічного агровиробництва на основі пропонованої стратегії визначається балансом між економічними та екологічними інтересами. Ключовим мотивом до вирішення питання екологобезпечного виробництва, що дасть змогу створити реально функціонуючий сектор виробників екологічно чистої продукції, має стати матеріальне стимулювання й зміна внутрішньої філософії ведення агробізнесу. The article deals with the peculiarities of organizational and technological changes and the structure of production in the formation of ecologically oriented management of agrarian enterprises. The analysis of the profitability of production of organic and traditional products is carried out. The conceptual model of the agrarian production ecologization strategy is developed, which is based on the principle of increasing the social and economic effects of ecologization of agrarian production, which manifests itself in maintaining and improving the state of the environment, increasing the needs of labor resources, and so on. The choice of the model of organic farming development on the basis of the proposed strategy is determined by the balance between economic and environmental interests. Enterprises of producers of organic products in Ukraine can unite through the formation of service cooperatives to promote and sell their products under the common brand in retail chains, specialized stores and catering establishments, which may also be their joint property.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://psae-jrnl.nau.in.ua/journal/3_71_1_2019_ukr/23.pdf
http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2903
ISSN: 2520-2200
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
23.pdf588,28 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.