Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/3255
Назва: Модель ABC-XYZ для оцінки регіональної продовольчої безпеки
Інші назви: Model ABC-XYZ for evaluating regional food security
Автори: Васильєва, Наталя Костянтинівна
Vasylieva, Natalia
Ключові слова: продовольча безпека
food security
регіони України
regions of Ukraine
виробництво
production
споживання
consumption
ABC-XYZ модель
ABC-XYZ model
Дата публікації: 2020
Видавництво: Дніпровський державний аграрно-економічний університет
Бібліографічний опис: Васильєва Н. К. Модель ABC-XYZ для оцінки регіональної продовольчої безпеки / Н. К. Васильєва. – Агросвіт. – 2020. – № 17-18. – С. 4-9. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/3255
Короткий огляд (реферат): Продовольча безпека є одним із головних соціально-економічних пріоритетів в усьому світі. Її підтримка складається із достатнього виробництва та забезпечення задовільного споживання базових продуктів харчування. Наразі в Україні спостерігається порушення продовольчої безпеки стосовно плодів і ягід, м'яса, молока та яєць. У дослідженні запропоновано ABC-XYZ модель оцінки їх пропозиції і попиту на регіональному рівні. Для визначення стану та перспектив зміцнення продовольчої безпеки держави наведено оцінки виробничих потужності та часток населення за категоріями областей з відносною продовольчою безпекою, регіонів, що є донорами й акцепторами продуктів харчування, а також областей, які потребують подолання кризової продовольчої небезпеки. Встановлено, що найгостріше відхилення від рекомендованих норм здорового харчування має місце на Донеччині та Луганщині. Найбільш благополучною областю з питань продовольчої безпеки виявилася Вінниччина. Food security is one of the key social and economic priorities around the world. The core findings of the performed research were the ABC-XYZ models applied to the regional annual production and consumption of the chosen crucial food products. First, the study results estimated productive capacities and shares of population in the regions with a relative food security. Second, the research findings specified regions that were donors and acceptors of food products. Third, the obtained results identified regions which face dramatic food insecurity. The study conclusions were as follows. Vinnytsya region appeared to have the most balanced food basket. The sharpest deviations from the recommended norms of healthy dietary were revealed in Donetsk and Luhansk regions.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://www.agrosvit.info/
http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/3255
ISSN: 2306-6792
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
.pdf770,7 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.