Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4895
Назва: Принципи механізму управління конкурентоспроможністю галузі рибництва
Інші назви: Pryntsypy mekhanizmu upravlinnia konkurentospromozhnistiu haluzi rybnytstva
Автори: Зубко, Оксана Володимирівна
Zubko, Oksana
Ключові слова: конкурентоспроможність
competitiveness
галузь рибництва
fisheries
менеджмент
management
водна політика
water policy
екологізація
greening
ефективність
efficiency
Дата публікації: 2021
Видавництво: Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління
Бібліографічний опис: Зубко О. В. Принципи механізму управління конкурентоспроможністю галузі рибництва / О. В. Зубко // Екологізація водної політики України в контексті менеджменту ефективності та конкурентоспроможності підприємств галузі рибництва: матеріали нац. наук.-практ. конф. (Київ, 31 берез. 2021 р.) / Держ. еколог. акад. післядипломної освіти та управління. – К. : ДЕАПОУ, 2021. – С. 66-70. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4895
Короткий огляд (реферат): Рибна продукція є джерелом цінного харчового білка, яка за своїми властивостями не може бути замінена іншими тваринними або рослинними білкам, Україна потребує нарощування виробництва власної екологічної рибної продукції, що стане запорукою не тільки здоров’я та довголіття населення нашої країни, а стане одним з головних рушійних факторів для підвищення ефективності та конкурентоспроможності підприємств галузі рибництва, як на внутрішньому так і на зовнішньому ринку, а також сприятиме забезпеченню економічної та продовольчої безпеки країни. Стан та якість водних ресурсів у країні погіршується щороку. Серед головних проблем водної сфери можна виділити недосконалість українського законодавства в галузі водного господарства, величезні обсяги скидання неочищених стоків промисловими, сільськогосподарськими підприємствами та зношеність водопровідних мереж. Зокрема, однією з основних проблем підприємств галузі рибництва являється застаріле обладнанням на більшості підприємств. В зв’язку з цим, підприємства не мають можливості нарощувати обсяги виробництва та зменшити собівартість виробленої продукції, навпаки з кожним роком обладнання зношується, відповідно продуктивність обладнання знижується, а собівартість продукції рибництва збільшується. Fish products are a source of valuable food protein, which by its properties can not be replaced by other animal or vegetable proteins, Ukraine needs to increase production of its own organic fish products, which will not only guarantee the health and longevity of our population, but will become one of the main driving factors to increase the efficiency and competitiveness of fisheries enterprises, both in the domestic and foreign markets, as well as contribute to the economic and food security of the country. The condition and quality of water resources in the country is deteriorating every year. Among the main problems of the water sector are the imperfection of Ukrainian legislation in the field of water management, huge volumes of untreated wastewater discharged by industrial and agricultural enterprises and the deterioration of water supply networks. In particular, one of the main problems of fisheries enterprises is outdated equipment most businesses. Due to this, companies do not have the opportunity to increase production and reduce the cost of production, on the contrary, every year equipment wears out, respectively, the productivity of equipment decreases, and the cost of fishery products increases.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4895
ISBN: 978-966-992-474-2
Розташовується у зібраннях:Тези конференцій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
стаття 2_2021.pdf80,71 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.