Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/6739
Назва: Ветеринарно-санітарна оцінка продуктів забою свійський кролів за змішаного еймеріозу з різним рівнем інтенсивності інвазії в умовах лабораторії Дніпропетровської регіональної державної лабораторії державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів
Інші назви: Veterinary and sanitary assessment of products of slaughter of domestic rabbits with mixed eimeriosis with different levels of invasion intensity in the laboratory of the Dnipropetrovsk Regional State Laboratory of the Civil Service of Ukraine for Food Safety and Consumer Protection
Автори: Ревуцька, К. А.
Revutska, K. A.
Ключові слова: кролі
rabbits
еймерії
eimeria
інтенсивність інвазії
invasion intensity
експертиза
examination
мікробіологічні показники
microbiological parameters
м’ясо
meat
Дата публікації: 2022
Видавництво: Дніпровський ДАЕУ
Бібліографічний опис: Ревуцька К. А. Ветеринарно-санітарна оцінка продуктів забою свійський кролів за змішаного еймеріозу з різним рівнем інтенсивності інвазії в умовах лабораторії Дніпропетровської регіональної державної лабораторії державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів : магістер. дипломна робота : 212, Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза / Ревуцька К. А. ; наук. керівник Дуда Ю. В. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т ветеринарної медицини , Каф. епізоотології та інфекційних хвороб тварин. – Дніпро, 2022. – 77 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/6739.
Короткий огляд (реферат): В результаті реалізаціїї дипломної роботи нами виявлено, що у крові хворих на еймеріоз кролів з високою ІІ рівень вмісту альбумінів був нижчим на 19,9%, на фоні високого вмісту глобулінів – на 21,9%, особливо γ-глобулінів – на 6,6%, ніж у здорових. Уражені кишечник і печінку знищували, а тушку проварювали. Другі продукти забою не мали патологоанатомічних змін. Забійний вихід у хворих на еймеріоз кролів з низькою ІІ був нижчим на 2,4%, а з високою ІІ – на7,4% від здорових. М'ясо хворих на еймеріоз тварин з високою ІІ мало найвищий показник pH (7,93±0,62), порівняно з низькою ІІ ( 6,23±0,51) та контрольними (5,71±0,4). В м'ясі кролів, хворих на еймеріоз Listeria monocytogenes і Salmonella не виявляли. КМАФАнМ дослідженої кролятини від хворих тварин з високою інтенсивністю інвазії перевищувала показник здорових в 31,18 рази, а з низькою – 2,36 рази. As a result of the thesis we found that in the blood of patients with eimeriosis of rabbits with high II the level of albumin was lower by 19.9%, against the background of high content of globulins - by 21.9%, especially γ-globulins - by 6.6 % than in healthy people. Affected intestines and liver were destroyed, and the carcass was boiled. The second products of slaughter had no pathological changes. Slaughter yield in patients with eimeriosis in rabbits with low AI was lower by 2.4%, and with high AI - by 7.4% of healthy. The meat of patients with eimeriosis in animals with high AI had the highest pH (7.93 ± 0.62), compared with low AI (6.23 ± 0.51) and control (5.71 ± 0.4). Listeria monocytogenes and Salmonella were not detected in the meat of rabbits with eimeriosis. KMAFANM of the studied rabbit from sick animals with a high intensity of invasion exceeded the rate of healthy 31.18 times, and with low - 2.36 times.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/6739
Розташовується у зібраннях:Кафедра інфекційних хвороб тварин. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ревуцька К. А..pdf1,73 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.