Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7141
Назва: Біохімічні показники сироватки крові та їх зв'язок з відгодівельними і м’ясними якостями у молодняку свиней універсального напрямку продуктивності
Інші назви: Biochemical indicators of blood serum and their relationship with fattening and meat qualities in young pigs of the universal direction of productivity
Автори: Халак, Віктор Іванович
Khalak, V. I.
Горчанок, Анна Володимирівна
Horchanok, Anna
Horchanok, A.
Horchanok, A. V.
Gorchanok, A. V.
Засуха, Людмила Василівна
Zasukha, L. V.
Бордун, Олександр Миколайович
Bordun, O. M.
Чегорка, Петро Тимофійович
Chegorka, P. T.
Колбасіна, Тетяна Василівна
Kolbasina, T. V.
Ключові слова: кореляція
correlation
свині
pigs
порода
breed
біохімічні показники сироватки крові
biochemical indicators of blood serum
відгодівельні та м’ясні якості
fattening and meat qualities
індекс
index
мінливість
variability
Дата публікації: жов-2022
Видавництво: Дніпровський ДАЕУ
Бібліографічний опис: Біохімічні показники сироватки крові та їх зв'язок з відгодівельними і м’ясними якостями у молодняку свиней універсального напрямку продуктивності / [ В. І. Халак, А. В. Горчанок, Л. В. Засуха та ін. ] // Актуальні проблеми підвищення якості та безпека виробництва й переробки продукції тваринництва та аквакультури : Матеріали міжнар. наук.-практ. конф. ( Дніпро, 20 жовт. 2022 р.) / Дніпровський ДАЕУ. – Дніпро, 2022. – С. 72-76. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7141.
Короткий огляд (реферат): В роботі наведено результати дослідження біохімічних показників сироватки крові, відгодівельних і м’ясних якостей молодняку свиней великої білої породи, а також розрахунку коефіцієнтів парної кореляції між зазначеними групами ознак. Дослідження проведено в СТОВ «Дружба-Казначеївка» Дніпропетровської області, м’ясокомбінаті «Джаз», науково-дослідному центрі біобезпеки і екологічного контролю ресурсів АПК Дніпровського державного аграрно-економічного університету та лабораторії тваринництва Державної установи «Інститут зернових культур НААН». Встановлено, що біохімічні показники сироватки крові молодняку свиней піддослідної групи відповідають фізіологічній нормі клінічно здорових тварин, а за віком досягнення живої маси 100 кг, товщиною шпику на рівні 6-7 грудних хребців та довжиною охолодженої туші переважають вимоги класу «еліта» в середньому на 13,76 %. Кількість достовірних кореляційних зв’язків між біохімічними показниками сироватки крові, відгодівельними і м’ясними якостями молодняку свиней великої білої породи становить 50,0 %. Зазначене свідчить про можливість використання показників інтер’єру для раннього прогнозування відгодівельних і м’ясних якостей у молодняку свиней великої білої породи. The paper presents the results of the study of biochemical indicators of blood serum, fattening and meat qualities of young pigs of the large white breed, as well as the calculation of pairwise correlation coefficients between the specified groups of traits. The research was carried out at the LTD «Druzhba-Kaznacheivka» of the Dnipropetrovsk region, the «Jazz» meat processing plant, the research center for biosafety and environmental control of agricultural resources of the Dnipro State Agrarian and Economic University, and the animal husbandry laboratory of the State institution «Institute of Grain Crops of the NAAS». It was established that the biochemical parameters of the blood serum of the young pigs of the experimental group correspond to the physiological norm of clinically healthy animals, and the age of reaching a live weight of 100 kg, the thickness of the lard at the level of 6-7 thoracic vertebrae and the length of the chilled carcass exceed the requirements of the "elite" class by an average of 13 .76 %. The number of reliable correlations between biochemical indicators of blood serum, fattening and meat qualities of young pigs of the large white breed is 50.0 %. This indicates the possibility of using interior indicators for early prediction of fattening and meat qualities in young pigs of the large white breed.
Опис: Горчанок Анна Володимирівна https://orcid.org/0000-0003-0103-1477
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/7141
Розташовується у зібраннях:Тези конференцій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ_2022 (3)-72-76.pdf646,76 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.