Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/721
Title: Ефективність комплексного лікування хворих маститом корів в умовах Пр-АТ «Агро-Союз» Синельниківського району Дніпропетровської області
Authors: Золотоноша, Катерина Михайлівна
Zolotonosha, Katerina
Корейба, Людмила Володимирівна
Koreyba, Ludmila
Keywords: корови
cows
мастит
mastitis
комплексне лікування
complex treatment
Issue Date: 2015
Publisher: Національний університет біоресурсів і природокористування України
Citation: Золотоноша К. М. Ефективність комплексного лікування хворих маститом корів в умовах Пр-АТ «Агро-Союз» Синельниківського району Дніпропетровської області / К. М. Золотоноша, Л. В. Корейба // Здобутки студентської молоді у вирішенні науково-практичних питань ветеринарної медицини : зб. матеріалів ІІ (69) міжнар. студентської наук.-практ. конф. / Національний університет біоресурсів і природокористування України. – Київ, 2015. – С. 355-356. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/721.
Abstract: Оскільки причини виникнення маститів і зміни, що відбуваються при них, у тканинах молочної залози різноманітні, лікувальні заходи повинні проводитися з урахуванням стану тварини. Воно повинно бути спрямованим на збереження функції молочної залози, відновлення молочної продуктивності, запобігання рецидивів захворювання і одержання екологічно чистих продуктів тваринництва. Найбільш успішна комплексна терапія у перші три дні з моменту захворювання корови. Застосування одних і тих же лікарських засобів та лікувальних прийомів у віддалені терміни виявляється малоефективним. Застосування комплексного застосування препаратів етіотропної та загальностимулюючої терапії при лікуванні корів хворих на післяродові мастити є ефективним, так як сприяє швидшому одужанню, підвищенню ефективності на 10-20 % та відновленню молочної продуктивності.
URI: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/721
Appears in Collections:Тези конференцій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
22.pdf117,13 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.