Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8474
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorHryhoriv, Yaroslava-
dc.contributor.authorГригорів, Ярослава-
dc.contributor.authorButenko, Andrii-
dc.contributor.authorБутенко, Андрій-
dc.contributor.authorMasyk, Ihor-
dc.contributor.authorМасик, Ігор-
dc.contributor.authorOnychko, Tetiana-
dc.contributor.authorОничко, Тетяна-
dc.contributor.authorDavydenko, Gennadiy-
dc.contributor.authorДавиденко, Геннадій-
dc.contributor.authorBondarieva, Liudmyla-
dc.contributor.authorБондарєва, Людмила-
dc.contributor.authorHotvianska, Anna-
dc.contributor.authorГотвянська, Анна Сергіївна-
dc.contributor.authorHorbunova, Karine-
dc.contributor.authorГорбунова, Каріне-
dc.contributor.authorYevtushenko, Yevhen-
dc.contributor.authorЄвтушенко, Євген-
dc.contributor.authorVandyk, Mykola-
dc.contributor.authorВандик, Микола-
dc.date.accessioned2023-09-27T06:59:14Z-
dc.date.available2023-09-27T06:59:14Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationGrowth and Development of Sweet Corn Plants in the Agro-Ecological Conditions of the Western Region of Ukraine / Yaroslava Hryhoriv, Andrii Butenko, Ihor Masyk, Tetiana Onychko, Gennadiy Davydenko, Liudmyla Bondarieva, Anna Hotvianska, Karine Horbunova, Yevhen Yevtushenko, Mykola Vandyk // Ecological Engineering & Environmental Technology. – 2023. – 24(4). – P. 216-222. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8474uk
dc.identifier.issnISSN 2719-7050-
dc.identifier.urihttp://www.ecoeet.com/pdf-162699-88920?filename=Growth%20and%20Development%20of.pdf-
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8474-
dc.description.abstractThe results of research on the influence of growing technology and its individual elements on the growth, development and photosynthetic activity of com plants hybrid Moreland F, under conditions of Western region of Ukraine are presented. The purpose of the research was to determine influence of cultivation technology elements on the formation and efficiency of assimilation apparatus of sweet com plants. Research was conducted during 2019 2021 on sod podzolic soil using field, calculationweighting, and mathematical statistical methods. Dynamics peculiarities of individual leaf surface area of the plant and agrocenosis ofcom as a whole by the stages of crop development have been determined. Based on the results of statistical and correlation analyses, dependences between main indices of photosynthetic activity and com yielding capacity, as well as those that change the most under influence of agrotechnology elements, were determined. Reaction of the crop on the change in intensity level of cultivation technology has been established, which is manifested through the functional response of individual photosynthetic plant system and the crop as a whole and is expressed in strengthening of their assimilation activity. Optimal limits of biometric indices of photosynthetic activity of sweet com plants in crops when being reached, a productive grain yield is formed, have been presented. Наведено результати досліджень впливу технології вирощування та її окремих елементів на ріст, розвиток і фотосинтетичну активність рослин кукурудзи гібриду Мореленд F1 в умовах Західного регіону України. Мета досліджень – визначити вплив елементів технології вирощування на формування та ефективність асиміляційного апарату рослин цукрової кукурудзи. Дослідження проводили протягом 2019–2021 років на дерново-підзолистому ґрунті польовим, розрахунково-ваговим та математико-статистичним методами. Визначено особливості динаміки окремої листкової поверхні рослини та агроценозу кукурудзи в цілому за фазами розвитку культури. За результатами статистичного та кореляційного аналізів встановлено залежності між основними показниками фотосинтетичної активності та врожайністю кукурудзи. а також ті, що найбільше змінюються під впливом елементів агротехнології. Встановлено реакцію культури на зміну рівня інтенсивності технології вирощування, яка проявляється через функціональну реакцію окремої фотосинтетичної системи рослин і культури в цілому і виражається в посиленні їх асиміляційної активності. Наведено оптимальні межі біометричних показників фотосинтетичної активності рослин цукрової кукурудзи в посівах при досягненні продуктивного врожаю зерна. що проявляється через функціональну реакцію окремої фотосинтетичної системи рослин і врожаю в цілому і виражається в посиленні їх асиміляційної активності. Наведено оптимальні межі біометричних показників фотосинтетичної активності рослин цукрової кукурудзи в посівах при досягненні продуктивного врожаю зерна. що проявляється через функціональну реакцію окремої фотосинтетичної системи рослин і врожаю в цілому і виражається в посиленні їх асиміляційної активності. Наведено оптимальні межі біометричних показників фотосинтетичної активності рослин цукрової кукурудзи в посівах при досягненні продуктивного врожаю зерна.uk
dc.language.isoenuk
dc.publisherPolskie Towarzystwo Inżynierii Ekologicznej (PTIE) – Польське товариство екологічної інженерії Відділення PTIE в Люблініuk
dc.subjectcornuk
dc.subjectкукурудзаuk
dc.subjectassimilation surface areauk
dc.subjectплоща асиміляційної поверхніuk
dc.subjectleaf index of cropsuk
dc.subjectлистковий індекс посівівuk
dc.subjectphotosynthetic potentialuk
dc.subjectфотосинтетичний потенціалuk
dc.subjectagrocenosesuk
dc.subjectagrocenosesuk
dc.subjectmineral fertilizersuk
dc.subjectмінеральні добриваuk
dc.subjectagrotechnologyuk
dc.subjectагротехнікаuk
dc.subjectsoilsuk
dc.subjectґрунтиuk
dc.titleGrowth and Development of Sweet Corn Plants in the Agro-Ecological Conditions of the Western Region of Ukraineuk
dc.title.alternativeРіст і розвиток рослин цукрової кукурудзи в агроекологічних умовах західного регіону Україниuk
dc.typeArticleuk
dc.identifier.doihttps://doi.org/10.12912/27197050/162699-
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації в наукометричній базі Scopus

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
pdf-162699-88920.pdf513,82 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.