Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8657
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorХапанков, Микита Євгенович-
dc.contributor.authorKhapankov, Mykyta Yevhenovych-
dc.date.accessioned2023-11-20T17:16:22Z-
dc.date.available2023-11-20T17:16:22Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationХапанков М. Є. Технологія виробництва козиного молока в фермерському господарстві «Головко В.В.» Дніпровського району Дніпропетровської області : кваліфікаційна робота на здобуття ОС «Бакалавр» : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Хапанков Микита Євгенович ; наук. керівник Похил О. М. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології переробки продукції тваринництва. – Дніпро, 2023. – 56 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8657.uk
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8657-
dc.description.abstractМетою кваліфікаційної роботи був аналіз технології виробництва молока кіз зааненської породи в фермерському господарстві «Головко В.В.» Дніпровського району Дніпропетровської області. Основним напрямом виробничої спрямованості ФГ «Головко В.В.» є утримання та розведення кіз зааненської породи, а також вирощування с.-г. культур, що дає можливість забезпечити повноцінність годівлі продуктивного стада. Загальне поголів’я різних статево-вікових груп за 2022 р. досягло рівня 346 гол. Молочне стадо формують козематки в кількості 105 гол. Встановлено, що у 6 та 24-місячному віці цапи-плідники мали живу масу на рівні 25,4 й 74,5 кг, козематки відповідно – 21,6 й 54,7 кг. Середній надій молока за лактацію досягає 610,5 кг на козематку. Молоко кіз, які утримуються в господарстві, характеризується високим рівнем вмісту жиру та білка в молоці, відповідно 4,56 та 3,75. За останні два роки в господарстві на 100 запліднених козематок було отримано 198-201 гол. козенят, а середньодобовий приріст у молодняку кіз на відгодівлі коливався в межах 102,5-112,5 г. У господарстві практикується пасовищно-стійлова система утримання кіз, застосовують малоконцентратний тип годівлі. Metoiu kvalifikatsiinoi roboty buv analiz tekhnolohii vyrobnytstva moloka kiz zaanenskoi porody v fermerskomu hospodarstvi «Holovko V.V.» Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti. Osnovnym napriamom vyrobnychoi spriamovanosti FH «Holovko V.V.» ye utrymannia ta rozvedennia kiz zaanenskoi porody, a takozh vyroshchuvannia s.-h. kultur, shcho daie mozhlyvist zabezpechyty povnotsinnist hodivli produktyvnoho stada. Zahalne poholivia riznykh statevo-vikovykh hrup za 2022 r. dosiahlo rivnia 346 hol. Molochne stado formuiut kozematky v kilkosti 105 hol. Vstanovleno, shcho u 6 ta 24-misiachnomu vitsi tsapy-plidnyky maly zhyvu masu na rivni 25,4 y 74,5 kh, kozematky vidpovidno – 21,6 y 54,7 kh. Serednii nadii moloka za laktatsiiu dosiahaie 610,5 kh na kozematku. Moloko kiz, yaki utrymuiutsia v hospodarstvi, kharakteryzuietsia vysokym rivnem vmistu zhyru ta bilka v molotsi, vidpovidno 4,56 ta 3,75. Za ostanni dva roky v hospodarstvi na 100 zaplidnenykh kozematok bulo otrymano 198-201 hol. kozeniat, a serednodobovyi pryrist u molodniaku kiz na vidhodivli kolyvavsia v mezhakh 102,5-112,5 h. U hospodarstvi praktykuietsia pasovyshchno-stiilova systema utrymannia kiz, zastosovuiut malokontsentratnyi typ hodivli.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський ДАЕУuk
dc.subjectмолоко кізuk
dc.subjectmoloko kizuk
dc.subjectтехнологія виробництва козиного молокаuk
dc.subjecttekhnolohiia vyrobnytstva kozynoho molokauk
dc.subjectкози зааненської породиuk
dc.subjectkozy zaanenskoi porodyuk
dc.subjectутримання та розведення кізuk
dc.subjectutrymannia ta rozvedennia kizuk
dc.subjectкозематкиuk
dc.subjectkozematkyuk
dc.titleТехнологія виробництва козиного молока в фермерському господарстві «Головко В.В.» Дніпровського району Дніпропетровської областіuk
dc.title.alternativeTekhnolohiia vyrobnytstva kozynoho moloka v fermerskomu hospodarstvi «Holovko V.V.» Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblastiuk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Бакалаври

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Хапанков М.Є..pdf460,52 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.