Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9366
Назва: Ветеринарно-санітарний контроль і нагляд за якістю рибної продукції в умовах приватного акціонерного товариства «Дніпровська хвиля» Кременчуцького району Полтавської області
Інші назви: Veterynarno-sanitarnyi kontrol i nahliad za yakistiu rybnoi produktsii v umovakh pryvatnoho aktsionernoho tovarystva «Dniprovska khvylia» Kremenchutskoho raionu Poltavskoi oblasti
Автори: Юревич, Денис Анатолійович
Yurevych, Denys Anatoliiovych
Ключові слова: рибна продукція
rybna produktsiia
контроль
kontrol
якість
yakist
короп
korop
переробка
pererobka
Дата публікації: 2023
Видавництво: Дніпровський ДАЕУ
Бібліографічний опис: Юревич Д. А. Ветеринарно-санітарний контроль і нагляд за якістю рибної продукції в умовах приватного акціонерного товариства «Дніпровська хвиля» Кременчуцького району Полтавської області: кваліфікаційна робота на здобуття ОС «Магістр» : 207 , Водні біоресурси та аквакультура / Юревич Денис Анатолійович ; наук. керівник Горчанок А. В. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. водних біоресурсів та аквакультури. – Дніпро, 2023. – 60 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9366.
Короткий огляд (реферат): Власні дослідження представлені результатами досліду з динаміки зміни гідрохімічних показників якості води у ставках. Досліджували вплив гідрохімічних показників на зростання та збільшення маси тіла риби, вивчали сезонну динаміку розподілу бактерій по акваторії рибницького ставка. Визначали якісні показники м’яса риби. Доведено, що з більшої риби, яка потрапляє на переробку, вихід кінцевої продукції вищий, ніж у риби з меншим показником середньої ваги тіла. Витрата сировини на одиницю продукції холодного копчення була вищою при переробці риби з нижчою середньо штучною масою. При порівнянні найбільшої навіски (1500 г) і найменшої (700 г) різниця у витратах сировини на одиницю продукції становила 0,15 кг (8,2 %). Отже, переробка більшого коропа знижує витрати сировини на одиницю продукції. Встановлено, що найбільші прирости маси тіла коропа відзначалися в ставках при вмісті аміаку в межах 0,025–0,074 мг/л, кисню не менше 4,45–5,7 мг/л, температура води – 18,5–22,0°С, жорсткість води – 2,7–3,9 мг-екв/л. Vlasni doslidzhennia predstavleni rezultatamy doslidu z dynamiky zminy hidrokhimichnykh pokaznykiv yakosti vody u stavkakh. Doslidzhuvaly vplyv hidrokhimichnykh pokaznykiv na zrostannia ta zbilshennia masy tila ryby, vyvchaly sezonnu dynamiku rozpodilu bakterii po akvatorii rybnytskoho stavka. Vyznachaly yakisni pokaznyky miasa ryby. Dovedeno, shcho z bilshoi ryby, yaka potrapliaie na pererobku, vykhid kintsevoi produktsii vyshchyi, nizh u ryby z menshym pokaznykom serednoi vahy tila. Vytrata syrovyny na odynytsiu produktsii kholodnoho kopchennia bula vyshchoiu pry pererobtsi ryby z nyzhchoiu seredno shtuchnoiu masoiu. Pry porivnianni naibilshoi navisky (1500 h) i naimenshoi (700 h) riznytsia u vytratakh syrovyny na odynytsiu produktsii stanovyla 0,15 kh (8,2 %). Otzhe, pererobka bilshoho koropa znyzhuie vytraty syrovyny na odynytsiu produktsii. Vstanovleno, shcho naibilshi pryrosty masy tila koropa vidznachalysia v stavkakh pry vmisti amiaku v mezhakh 0,025–0,074 mh/l, kysniu ne menshe 4,45–5,7 mh/l, temperatura vody – 18,5–22,0°S, zhorstkist vody – 2,7–3,9 mh-ekv/l.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9366
Розташовується у зібраннях:Кафедра водних біоресурсів та аквакультури. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Юревич Д. А..pdf1,34 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.