Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9596
Назва: Оптимізація технологічного процесу видоювання корів швіцької породи в умовах молочно-виробничого комплексу «Єкатеринославський» Дніпровського району Дніпропетровської області
Інші назви: Optymizatsiia tekhnolohichnoho protsesu vydoiuvannia koriv shvitskoi porody v umovakh molochno-vyrobnychoho kompleksu «Iekaterynoslavskyi» Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Автори: Полякова, Юлія Сергіївна
Poliakova, Yuliia Serhiivna
Ключові слова: масова частка жиру і білка
masova chastka zhyru i bilka
корови
korovy
лактація
laktatsiia
молочна продуктивність
molochna produktyvnist
Дата публікації: 2023
Видавництво: Дніпровський ДАЕУ
Бібліографічний опис: Полякова Ю. С. Оптимізація технологічного процесу видоювання корів швіцької породи в умовах молочно-виробничого комплексу «Єкатеринославський» Дніпровського району Дніпропетровської області : кваліфікаційна робота на здобуття ОС «Магістр» : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Полякова Юлія Сергіївна ; наук. керівник Литвищенко Л. О. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології виробництва і переробки продукції тваринництва. – Дніпро, 2023. – 73 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9596.
Короткий огляд (реферат): У проведених дослідженнях встановлено, що всі піддослідні швіцькі корови лактували більше 10 місяців, що визначалося ефективністю штучного осіменіння, за якого суттєво подовжувався сервіс-період. Так, у корів І і ІІ груп лактація тривала у середньому відповідно 358,1 і 365,1 доби. При цьому цей період у тварин ІІІ (контрольної) групи був лише дещо тривалішим і становив 378 діб. Реалізація генетичного потенціалу корів швіцької породи відбувається відповідно до їх селекційного потенціалу: тварин І групи австрійської інтродукції за лактаційний період продукують в середньому 9022,7 кг молока, тоді як корови ІІ групи сумської селекції секретують цієї продукції на 6,04 % (P<0,05) більше і досягають рівня 8478,0 кг. Найвища продуктивність у тварин ІІІ (контрольної) групи місцевої інтродукції – 9767,3 кг молока, що більше показника І групи на 7,62 % (P<0,01), а тварин ІІ групи на 13,2 % (P<0,001). Якість молока швіцьких корів різної інтродукції досить висока, за якої масова частка жиру сягає рівня в середньому 3,75-4,0,9%, а білка – 3,29-3,37 %. Сумарна жирова та білкова продукція у корів ІІІ (контрольної) групи становить 672,5 кг, а у тварин ІІ групи – 596.8 кг. U provedenykh doslidzhenniakh vstanovleno, shcho vsi piddoslidni shvitski korovy laktuvaly bilshe 10 misiatsiv, shcho vyznachalosia efektyvnistiu shtuchnoho osimeninnia, za yakoho suttievo podovzhuvavsia servis-period. Tak, u koriv I i II hrup laktatsiia tryvala u serednomu vidpovidno 358,1 i 365,1 doby. Pry tsomu tsei period u tvaryn III (kontrolnoi) hrupy buv lyshe deshcho tryvalishym i stanovyv 378 dib. Realizatsiia henetychnoho potentsialu koriv shvitskoi porody vidbuvaietsia vidpovidno do yikh selektsiinoho potentsialu: tvaryn I hrupy avstriiskoi introduktsii za laktatsiinyi period produkuiut v serednomu 9022,7 kh moloka, todi yak korovy II hrupy sumskoi selektsii sekretuiut tsiiei produktsii na 6,04 % (P<0,05) bilshe i dosiahaiut rivnia 8478,0 kh. Naivyshcha produktyvnist u tvaryn III (kontrolnoi) hrupy mistsevoi introduktsii – 9767,3 kh moloka, shcho bilshe pokaznyka I hrupy na 7,62 % (P<0,01), a tvaryn II hrupy na 13,2 % (P<0,001). Yakist moloka shvitskykh koriv riznoi introduktsii dosyt vysoka, za yakoi masova chastka zhyru siahaie rivnia v serednomu 3,75-4,0,9%, a bilka – 3,29-3,37 %. Sumarna zhyrova ta bilkova produktsiia u koriv III (kontrolnoi) hrupy stanovyt 672,5 kh, a u tvaryn II hrupy – 596.8 kh.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9596
Розташовується у зібраннях:Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Полякова Ю. С..pdf589,3 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.