Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9654
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorФілін, Микита Євгенович-
dc.contributor.authorFilin, Mykyta Yevhenovych-
dc.date.accessioned2024-04-08T08:28:52Z-
dc.date.available2024-04-08T08:28:52Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationФілін М. Є. Удосконалення технології виробництва баранини у фермерському господарстві «Ковальчук» Кам’янського району Дніпропетровської області : кваліфікаційна робота на здобуття ОС «Магістр» : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Філін Микита Євгенович ; наук. керівник Похил О. М. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. виробництва і переробки продукції тваринництва. – Дніпро, 2023. – 63 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9654.uk
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9654-
dc.description.abstractУ кваліфікаційній роботі наведені дослідження ефективності використання міжпородного схрещування у романівському вівчарстві. Для покращення м’ясної продуктивності молодняку в господарстві використовують баранів-плідників гісарської породи. Експериментальними дослідженнями доведено, що при забої в 8-місячному віці помісні баранчики перевершували своїх чистопородних однолітків за передзабійною масою на 5,6 кг або на 17,9 %, за масою туші – на 22,7 %, забійним виходом – на 1,8 %. Встановлено перевагу туш помісей за масою відрубів І ґатунку (14,6 кг) на 2,9 кг або 2,0 %. Помісі перевищували контрольну групу і за відносним виходом м'якітної частини туші на 4,0 абсолютних одиниць. Від реалізації туші помісей отримано більшу виручку (1826 грн.) у порівнянні з чистопородними однолітками (1496 грн.) на 330 грн. За результатами проведених досліджень зроблено аргументовані висновки та надано пропозиції виробництву. U kvalifikatsiinii roboti navedeni doslidzhennia efektyvnosti vykorystannia mizhporodnoho skhreshchuvannia u romanivskomu vivcharstvi. Dlia pokrashchennia miasnoi produktyvnosti molodniaku v hospodarstvi vykorystovuiut baraniv-plidnykiv hisarskoi porody. Eksperymentalnymy doslidzhenniamy dovedeno, shcho pry zaboi v 8-misiachnomu vitsi pomisni baranchyky perevershuvaly svoikh chystoporodnykh odnolitkiv za peredzabiinoiu masoiu na 5,6 kh abo na 17,9 %, za masoiu tushi – na 22,7 %, zabiinym vykhodom – na 1,8 %. Vstanovleno perevahu tush pomisei za masoiu vidrubiv I gatunku (14,6 kh) na 2,9 kh abo 2,0 %. Pomisi perevyshchuvaly kontrolnu hrupu i za vidnosnym vykhodom miakitnoi chastyny tushi na 4,0 absoliutnykh odynyts. Vid realizatsii tushi pomisei otrymano bilshu vyruchku (1826 hrn.) u porivnianni z chystoporodnymy odnolitkamy (1496 hrn.) na 330 hrn. Za rezultatamy provedenykh doslidzhen zrobleno arhumentovani vysnovky ta nadano propozytsii vyrobnytstvu.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський ДАЕУuk
dc.subjectзабійні якостіuk
dc.subjectzabiini yakostiuk
dc.subjectвівці романівської породиuk
dc.subjectvivtsi romanivskoi porodyuk
dc.subjectпомісні баранчикиuk
dc.subjectpomisni baranchykyuk
dc.titleУдосконалення технології виробництва баранини у фермерському господарстві «Ковальчук» Кам’янського району Дніпропетровської областіuk
dc.title.alternativeUdoskonalennia tekhnolohii vyrobnytstva baranyny u fermerskomu hospodarstvi «Kovalchuk» Kamianskoho raionu Dnipropetrovskoi oblastiuk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Філін М.Є..pdf531,43 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.