Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1284
Title: Influence of mannan oligosaccharides for getting high quality and ecologically safe swine production
Other Titles: Вплив мананоолігосахаридів на отримання високоякісної екологічно безпечної продукції свинарства
Authors: Kuzmenko, Oksana
Кузьменко, Оксана Анатоліївна
Bomko, Vitaliy
Бомко, Віталій Семенович
Babenko, Sergнy
Бабенко, Сергій Петрович
Horchanok / Khavturina, Аnna
Горчанок / Хавтуріна, Анна Володимирівна
Slomchinskyy, Mikhaylo
Сломочинський, Михайло Михайлович
Tytariova, Olena
Титарьова, Олена Михайлівна
Chernyavskyy, Oleksandr
Чернявський, Олександр Олександрович
Prisjazhnjuk, Nataliya
Присяжнюк, Наталія Михайлівна
Keywords: mannan-oligosaccharides
мананоолігосахариди
pigs
свині
feed
комбікорм
productivity
продуктивність
digestive canal
травний канал
prebiotic Bio-Mos
пребіотик Біо-Мос
microflora
мікрофлора
Issue Date: 2018
Citation: Kuzmenko O., Bomko, V., Babenko, S., Horchanok, A., Slomchinskyy, M., Tytariova, O., Chernyavskyy, O., Prisjazhnjuk, N. (2018). Influence of mannan oligosaccharides for getting high quality and ecologically safe swine production. Ukrainian Journal of Ecology, 8(2), 225-229. – URI : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1284.
Abstract: Abstract Based on the data obtained during the production experiment, it was proved that adding of mannanoligosaccharides in the form of a prebiotic Bio-Mos into the composition of feed during the entire period of fattening positively affects the qualitative and quantitative compound of the digestive tract of pigs growing for meat. According to the results of the experiment, prebiotic Bio-Mos, as a feed additive during the whole period of fattening, helps to increase the intensity of pigs' growth on fattening due to changes in the number of conditionally pathogenicand symbiotic microorganisms. The accumulation of symbiotic microflora in feces provides harmful effects on the environment and does not cause infection of animals and humans. Забруднювачами навколишнього середовища, особливо ґрунтів та води, вагоме місце належить відходам тваринницьких ферм. З фекаліями тварин у довкілля надходить значна кількість мікроорганізмів, частина яких може зумовлювати зараження як тварин, так і людей. На підставі даних, отриманих під час проведення виробничого досліду, доведено, що введення мананоолігосахаридів у вигляді пребіотику Біо-Мос до складу комбікорму упродовж усього періоду відгодівлі позитивно впливає на якісний і кількісний склад травного каналу свиней за вирощування на м’ясо. За результатами досліду встановлено, що пребіотик Біо-Мос в складі комбікорму упродовж усього періоду відгодівлі сприяє підвищенню інтенсивності росту свиней на відгодівлі за рахунок зміни кількості умовно-патогенних та симбіотичних мікроорганізмів. Накопичення симбіотичної мікрофлори у фекаліях сприяє нешкідливому впливу на навколишнє середовище і не викликає зараження тварин і людей. За результатами проведених досліджень, не викликає сумніву позитивна дія пребіотику Біо-Мос на мікрофлору кишківника свиней за вирощування на м’ясо. В них виразно проявлялась бактеріостатична дія препарату стосовно небажаної в товстому кишківнику мікрофлори, стабілізуючи симбіотичну мікрофлору. Введення до складу комбікорму відгодівельного молодняку свиней пребіотику Біо-Мос на основі мананоолігосахаридів упродовж всього періоду відгодівлі позитивно впливає на якісний та кількісний склад умовно-патогенної та симбіотичної мікрофлори у травному каналі. Застосування пребіотику Біо-Мос свідчить про безпечний вплив його на організм тварин та безпечність забруднення продуктами обміну навколишнього середовища.
Description: Горчанок / Хавтуріна Анна Володимирівна https://orcid.org/0000-0003-0103-1477
URI: http://ojs.mdpu.org.ua/index.php/biol/article/view/_331/3042
http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1284
Appears in Collections:Наукові статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Горчанок Анна.pdf351,17 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.