Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2296
Title: Якість зерна пшениці озимої в північному Степу
Other Titles: Grain quality of winter wheat in the northern Steppe
Authors: Гасанова, Ірина Іванівна
Gasanova, Iryna
Педаш, Олександр Олександрович
Pedash, Olexandr
Конопльова, Євгенія Леонідівна
Konoplʹova, Yevheniya
Ноздріна, Наталія Леонідівна
Nozdrina, Nataliya
Козельський, О.М.
Kozelʹsʹkyy, О.
Keywords: пшениця озима
winter wheat
попередник
precursor
мінеральні добрива
mineral fertilizers
клоп шкідлива черепашка
bedbug
Issue Date: 2013
Publisher: Інститут сільського господарства степової зони Національної академії наук України
Citation: Гасанова І. І. Якість зерна пшениці озимої в північному Степу / І. І. Гасанова, О. О. Педаш, Є. Л. Конопльова, Н. Л. Ноздріна, О. М. Козельський // Бюлетень Інституту сільського господарства степової зони. - 2013. - № 5. - С. 51-57. - Режим доступу: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2296
Abstract: Дослідження проведені в умовах північного Степу виявили певні особливості в формуванні якості зерна сучасних сортів пшениці озимої по чорному пару та після ячменю ярого. Встановлені оптимальні дози мінеральних добрив, при внесенні яких можливо одержати продовольче зерно 3- го класу якості після стерньового попередника, а також визначена ефективність захисту посівів пшениці від клопа шкідливої черепашки та доцільність позакореневих підживлень карбамідом. З'ясо- вано, які сорти найменше втрачають якість зерна при перестоюванні хлібів на пні. Studies conducted in the northern steppe have revealed certain features in the formation grain quality of modern varieties of winter wheat on black steam and after spring barley. Installed optimal doses of mineral fertilizers, with the application of which it is possible to obtain food grain 3- quality class after the stubble predecessor, as well as the effectiveness of crop protection wheat from bedbugs and the feasibility of foliar urea fertilization. Zyaso- which varieties lose the least quality of grain when stale bread on the stump.
URI: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bisg_2013_5_14
http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2296
ISSN: 2311-6609
Appears in Collections:Наукові статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
bisg_2013_5_14.pdf512,66 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.