Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/746
Title: Вільні жирні кислоти M. bovis та інфекційний процес
Other Titles: Free fat acids of M. bovis and infectious process
Authors: Бусол, Володимир
Busol, Volodymyr
Ткаченко, Олексій Андрійович
Tkatschenko, A. A.
Tkatschenko, O. A.
Tkatschenko, Оleksii
Зеленська, Марина
Zelenskaya, Maryna
Ковальова, Лілія
Koval`ova, Liliya
Keywords: M. bovis
M. bovis
штам
strain
мікобактерії
mycobacterium
туберкульоз
tuberculosis
Issue Date: 2007
Publisher: Ветінформ
Citation: Вільні жирні кислоти M. bovis та інфекційний процес / В. Бусол, О. Ткаченко, М. Зеленська, Л. Ковальова // Ветеринарна медицина України / Ветінформ. – 2007. – № 3. – С. 10-13. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/746.
Abstract: Досліджуючи вільні жирні кислоти мікобактерій різних видів, культуральні властивості в динаміці пересівів на штучному живильному середовищі та вірулентність M. bovis, паса жованих на мурчаках, встановлено, що мікобактерії, зокрема швидкорослі M. Bovis змінюючись кількісно в залежності від вмісту кислот, змінюються по формі і структурі колоній. Це призводить до суттєвого зниження патогенності з одночасним збереженням сенсибілізуючої здатності мікобактерій. Studing of free fat acids of different mycobacteria growing properties during passeging on nutrient medium and their virulence at passeging on guinea-pigs has established, that mycobacteria and quickly growing M. bovis change both their acids and their form and colonies structure. As are results the pathogenic properties are increasing and the sensibilization properties do not change.
URI: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/746
Appears in Collections:Наукові статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
7.pdf2,7 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.