Ріст, розвиток та урожайність гібридів соняшнику залежно від рівня мінерального живлення в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Дружба» Покровського району Дніпропетровської області - Кулябкін, Євген Васильович; Kulyabkín, Yevhen (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Вирішення проблеми виробництва олійних культур тісно пов’язано з удосконаленням агротехнічних прийомів їх вирощування. З появою у виробництві нових сортів та гібридів особливого практичного значення набуває встановлення оптимального рівня мінерального живлення з урахуванням біологічних особливостей та специфічних властивостей. Актуальність обраної теми полягає в необхідності обґрунтування оптимального рівня мінерального живлення рослин соняшнику в умовах Степу України, а також удосконаленні і оптимізації сортових відмінностей та основних факторів впливу з метою реалізації генетичного потенціалу. Vyrishennya problemy vyrobnytstva oliynykh kulʹtur tisno povʺyazano z udoskonalennyam ahrotekhnichnykh pryyomiv yikh vyroshchuvannya. Z poyavoyu u vyrobnytstvi novykh sortiv ta hibrydiv osoblyvoho praktychnoho znachennya nabuvaye vstanovlennya optymalʹnoho rivnya mineralʹnoho zhyvlennya z urakhuvannyam biolohichnykh osoblyvostey ta spetsyfichnykh vlastyvostey. Aktualʹnistʹ obranoyi temy polyahaye v neobkhidnosti obgruntuvannya optymalʹnoho rivnya mineralʹnoho zhyvlennya roslyn sonyashnyku v umovakh Stepu Ukrayiny, a takozh udoskonalenni i optymizatsiyi sortovykh vidminnostey ta osnovnykh faktoriv vplyvu z metoyu realizatsiyi henetychnoho potentsialu.
Rist, rozvytok ta urozhaynistʹ hibrydiv sonyashnyku zalezhno vid rivnya mineralʹnoho zhyvlennya v umovakh tovarystva z obmezhenoyu vidpovidalʹnistyu «Druzhba» Pokrovsʹkoho rayonu Dnipropetrovsʹkoyi oblasti
Keywords: соняшник; sunflower; гібрид; hybrid; мінеральні добрива; mineral fertilizers; урожайність; yield; охорона праці; labor protection