Метаболічний гомеостаз корів швіцької породи за різного рівня продуктивнсті на ранній стадії лактопоезу - Литвищенко, Людмила Олександрівна; Lytvyschenko, L.; Litvischenko, L. O.; Litvischenko, Lіudmyla; Lytvyschenko, L. O.; Lytvyshchenko, L.; Lytvyschenko, Lyudmila; Lytvyshchenko, Lyudmyla; Lytvyshchenko, L. О.; Піщан, Ілона Станіславівна; Pishchan, I. S.; Pishchan, Ilona; et al. (My University, 2024)
У роботі досліджено метаболічні показники крові первісток швіцької породи на ранній стадії лактації за різного рівня продуктивності. Встановлено зв’язок між рівнем молочної продуктивності та біохімічними показниками білкового, вуглеводного й ліпідного обмінів, що дозволяє оцінити адаптаційні можливості організму корів в умовах інтенсивної годівлі. U roboti doslidzheno metabolichni pokaznyky krovi pervistok shvitskoi porody na rannii stadii laktatsii za riznoho rivnia produktyvnosti. Vstanovleno zviazok mizh rivnem molochnoi produktyvnosti ta biokhimichnymy pokaznykamy bilkovoho, vuhlevodnoho y lipidnoho obminiv, shcho dozvoliaie otsinyty adaptatsiini mozhlyvosti orhanizmu koriv v umovakh intensyvnoi hodivli.
Metabolichnyi homeostaz koriv shvitskoi porody za riznoho rivnia produktyvnsti na rannii stadii laktopoezu
Литвищенко Людмила Олександрівна http://orcid.org/0000-0002-4239-5405 Піщан Ілона Станіславівна https://orcid.org/0000-0001-5030-6348 Миколайчук Людмила Петрівна https://orcid.org/0000-0001-5331-719X Піщан Станіслав Григорович https://orcid.org/0000-0001-8579-9429
Keywords: метаболічний гомеостаз; metabolichnyi homeostaz; швіцька порода; shvitska poroda; лактація; laktatsiia; біохімічні показники крові; biokhimichni pokaznyky krovi