Удосконалення організації і методики обліку та контролю розрахунків з покупцями і замовниками - Свинаренко, Анна Миколаївна; Svynarenko, Anna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
Об'єктом кваліфікаційного дослідження є облікова діяльність підприємства по розрахунках з покупцями і замовниками. Предметом кваліфікаційного дослідження є організаційні та практичних аспекти обліку і контролю розрахунків з покупцями і замовниками. Метою кваліфікаційної роботи є дослідження організаційних, методичних і практичних аспектів облік і контролю розрахунків з покупцями і замовниками та визначення рекомендацій шодо їх удосконалення. Методи дослідження - методи синтезу і аналізу, опису, порівняння, логічного узагальнення, статистичні методи, інформаційне моделювання. Obiektom kvalifikatsiinoho doslidzhennia ye oblikova diialnist pidpryiemstva po rozrakhunkakh z pokuptsiamy i zamovnykamy. Predmetom kvalifikatsiinoho doslidzhennia ye orhanizatsiini ta praktychnykh aspekty obliku i kontroliu rozrakhunkiv z pokuptsiamy i zamovnykamy. Metoiu kvalifikatsiinoi roboty ye doslidzhennia orhanizatsiinykh, metodychnykh i praktychnykh aspektiv oblik i kontroliu rozrakhunkiv z pokuptsiamy i zamovnykamy ta vyznachennia rekomendatsii shodo yikh udoskonalennia. Metody doslidzhennia - metody syntezu i analizu, opysu, porivniannia, lohichnoho uzahalnennia, statystychni metody, informatsiine modeliuvannia.
Udoskonalennia orhanizatsii i metodyky obliku ta kontroliu rozrakhunkiv z pokuptsiamy i zamovnykamy
Keywords: розрахунки; settlements; організація обліку; organization of accounting; дебіторська заборгованість; accounts receivable; касовий метод і метод нарахування; cash and accrual methods; контроль; control