Відтворення родючості чорноземів та продуктивність короткоротаційних сівозмін Степу залежно від системи мульчувального обробітку грунту - Лебідь, Є. М.; Lebid, E.; Цилюрик, Олександр Іванович; Tsyliuryk, Oleksandr (Інститут сільського господарства степової зони Національної академії наук України, 2014)
Доведена доцільність впровадження самовідновлювальної системи землеробства із залучен-ням нетрадиційних джерел мінерального живлення рослин. З'ясована ефективність використання післяжнивних решток попередника разом із помірними дозами мінеральних добрив .для забезпечення розширеного відтворення родючості та відновлення природного ґрунтотворення чорноземів в агро-ценозах. Встановлена висока ефективність мілкої (мульчувальної) системи обробітку ґрунту на 12–14 см в 3–5-пільних зерно-паро-просапних сівозмінах для забезпечення високої продуктивності польових культур. The expediency of introducing a self - renewing agriculture system from involvement of nontraditional sources of mineral nutrition of plants. Efficacy found use of precursor remnants of the precursor together with moderate doses of mineral fertilizers .for extended fertility reproduction and natural restoration Soil Formation of Black Earths in Agro-Cenoses. High efficiency shallow (mulching) soil tillage system 12–14 cm in 3–5-inch grain-steam-tilled crop rotation to ensure high productivity of field crops.
Reproduction of black soil fertility and productivity of short-rotation steppe rotations depending on the soil mulching system
Keywords: мульчувальний обробіток грунту; mulching tillage; родючість чорноземів; black soil fertility; продуктивність сівозміни; productivity crop rotations; післяжнивні рештки; post-harvest residues; мінеральні добрива; mineral fertilizers