Управління виробничим потенціалом аграрного підприємства - Ткаленко, Данило Дмитрович; Tkalenko, Danylo (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2022)
Об’єктом дослідження кваліфікаційної роботи є процес управління виробничим потенціалом ТОВ «Агроінд». Предметом дослідження виступають ключові аспекти системи управління виробничим потенціалом ТОВ «Агроінд». Метою кваліфікаційної роботи є дослідження теоретичних, методологічних положень щодо управління виробничим потенціалом підприємства та визначення напрямків підвищення ефективності його використання в умовах виробничого підприємства. Методи дослідження, що були використані в кваліфікаційній роботі роботі: аналіз і синтез, порівняння, методи статистичного аналізу, метод економетричного моделювання, табличний та графічний методи, методи економічного обґрунтування і оптимізації управлінських рішень. В роботі здійснено розробку рекомендацій щодо розвитку системи управління ТОВ «Агроінд» шляхом формування механізму управління виробничим потенціалом із метою підвищення результативності діяльності підприємства. Проведена оптимізація окремих елементів виробничого потенціалу ТОВ «Агроінд» в частині визначення раціональної структури поголів’я та розширення свинотоварної ферми. Obiektom doslidzhennia kvalifikatsiinoi roboty ye protses upravlinnia vyrobnychym potentsialom TOV «Ahroind». Predmetom doslidzhennia vystupaiut kliuchovi aspekty systemy upravlinnia vyrobnychym potentsialom TOV «Ahroind». Metoiu kvalifikatsiinoi roboty ye doslidzhennia teoretychnykh, metodolohichnykh polozhen shchodo upravlinnia vyrobnychym potentsialom pidpryiemstva ta vyznachennia napriamkiv pidvyshchennia efektyvnosti yoho vykorystannia v umovakh vyrobnychoho pidpryiemstva. Metody doslidzhennia, shcho buly vykorystani v kvalifikatsiinii roboti roboti: analiz i syntez, porivniannia, metody statystychnoho analizu, metod ekonometrychnoho modeliuvannia, tablychnyi ta hrafichnyi metody, metody ekonomichnoho obgruntuvannia i optymizatsii upravlinskykh rishen. V roboti zdiisneno rozrobku rekomendatsii shchodo rozvytku systemy upravlinnia TOV «Ahroind» shliakhom formuvannia mekhanizmu upravlinnia vyrobnychym potentsialom iz metoiu pidvyshchennia rezultatyvnosti diialnosti pidpryiemstva. Provedena optymizatsiia okremykh elementiv vyrobnychoho potentsialu TOV «Ahroind» v chastyni vyznachennia ratsionalnoi struktury poholivia ta rozshyrennia svynotovarnoi fermy.
Upravlinnia vyrobnychym potentsialom ahrarnoho pidpryiemstva
Keywords: ефективність; efficiency; підприємство; enterprise; управління; management; потенціал; potential; виробництво; production; оптимізація; optimization; механізм управління виробничим потенціалом; production potential management mechanism; окупність інвестицій; return on investments