Інноваційні методи управління підприємствами з огляду на оцінку ефективності - Ткаченко, К.; Tkachenko, K. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Методи управління – це сукупність прийомів і способів впливу суб'єкта управління на керований об'єкт для досягнення поставлених цілей. Слово «метод» – грецького походження (methodos), що в перекладі означає спосіб досягнення якої-небудь мети. Методи управління реалізують основний зміст управлінської діяльності. Вони - найбільш рухливі й активні елементи системи управління, носять альтернативний характер і спрямовані на реалізацію цілей та принципів управління. Методи пов'язані з змістом праці працівників апарату управління і в сукупності являють собою складну систему. Система методів управління – це способи і прийоми, за допомогою яких менеджери виконують закріплені за ними функції. Metody upravlinnia – tse sukupnist pryiomiv i sposobiv vplyvu subiekta upravlinnia na kerovanyi obiekt dlia dosiahnennia postavlenykh tsilei. Slovo «metod» – hretskoho pokhodzhennia (methodos), shcho v perekladi oznachaie sposib dosiahnennia yakoi-nebud mety. Metody upravlinnia realizuiut osnovnyi zmist upravlinskoi diialnosti. Vony - naibilsh rukhlyvi y aktyvni elementy systemy upravlinnia, nosiat alternatyvnyi kharakter i spriamovani na realizatsiiu tsilei ta pryntsypiv upravlinnia. Metody poviazani z zmistom pratsi pratsivnykiv aparatu upravlinnia i v sukupnosti yavliaiut soboiu skladnu systemu. Systema metodiv upravlinnia – tse sposoby i pryiomy, za dopomohoiu yakykh menedzhery vykonuiut zakripleni za nymy funktsii.
Innovatsiini metody upravlinnia pidpryiemstvamy z ohliadu na otsinku efektyvnosti
Keywords: підприємство; pidpryiemstvo; інноваційні методи управління; innovatsiini metody upravlinnia