Посилення фінансової безпеки банку через удосконалення планування діяльності у кризових умовах - Ревнюк, Аміна Дмитрівна; Revniuk, Amina (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Предмет дослідження – механізми та інструменти планування, спрямовані на забезпечення фінансової безпеки банку. Метою роботи є визначення ролі та розроблення механізмів застосування планування як ефективного інструменту забезпечення фінансової безпеки банку в умовах нестабільного бізнес-середовища. Методи дослідження – економіко-статистичні методи, порівняльний аналіз, методи фінансових коефіцієнтів та графічний, трендовий метод прогнозування. Predmet doslidzhennia – mekhanizmy ta instrumenty planuvannia, spriamovani na zabezpechennia finansovoi bezpeky banku. Metoiu roboty ye vyznachennia roli ta rozroblennia mekhanizmiv zastosuvannia planuvannia yak efektyvnoho instrumentu zabezpechennia finansovoi bezpeky banku v umovakh nestabilnoho biznes-seredovyshcha. Metody doslidzhennia – ekonomiko-statystychni metody, porivnialnyi analiz, metody finansovykh koefitsiientiv ta hrafichnyi, trendovyi metod prohnozuvannia.
Posylennia finansovoi bezpeky banku cherez udoskonalennia planuvannia diialnosti u kryzovykh umovakh
Keywords: фінансове планування; financial planning; фінансова безпека; financial security; банк; bank; нестабільне середовище; unstable environment; ризик-менеджмент; risk management; система раннього попередження ризиків; early warning system of risks