Формування адаптації стратегії менеджменту підприємства агробізнесу до змін - Єпіфанцев, Станіслав Борисович; Yepifantsev, Stanislav (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Об’єкт дослідження забезпечення пристосування управлінської стратегії агробізнесового підприємства до динаміки зовнішніх умов. Предмет дослідження це набір елементів методичних, управлінських, практичних підходів до адаптації стратегічних напрямів антикризового управління сільськогосподарським виробництвом. Метою роботи є наукове доведення доцільності упровадження опрацьованої стратегії управління аграрним підприємством, здатної забезпечити адаптацію виробничо-управлінської системи до коливань ринкового середовища та зменшення впливу зовнішньої нестабільності. Obiekt doslidzhennia zabezpechennia prystosuvannia upravlinskoi stratehii ahrobiznesovoho pidpryiemstva do dynamiky zovnishnikh umov. Predmet doslidzhennia tse nabir elementiv metodychnykh, upravlinskykh, praktychnykh pidkhodiv do adaptatsii stratehichnykh napriamiv antykryzovoho upravlinnia silskohospodarskym vyrobnytstvom. Metoiu roboty ye naukove dovedennia dotsilnosti uprovadzhennia opratsovanoi stratehii upravlinnia ahrarnym pidpryiemstvom, zdatnoi zabezpechyty adaptatsiiu vyrobnycho-upravlinskoi systemy do kolyvan rynkovoho seredovyshcha ta zmenshennia vplyvu zovnishnoi nestabilnosti.
Formuvannia adaptatsii stratehii menedzhmentu pidpryiemstva ahrobiznesu do zmin
Keywords: стратегія; strategy; адаптація; adaptation; агробізнес; agribusiness; превентивне управління; preventive management; оптимізація виробничої програми; production program optimization; прецизійне землеробство; precision agriculture; нішеві культури; niche crops