Сучаснi методи та технологiï навчання у вищiй школi: огляд зарубiжного досвiду - Шейпак, Катерина Олександрівна; Sheypak, Kateryna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
У статті представлені результати зарубіжних джерел, присвячених опису методів та технологій навчання у вищій школі. Опис освітніх методів та технологій здійснено у контексті основних тенденцій – активізації навчання, створення спеціальних середовищ та цифровізації освіти. Розкрито такі методи та технології навчання як змішане навчання, “перевернутий урок”, навчання, засноване на подіях, сценарне навчання; описано практику створення в освітніх організаціях екологічного та “розумного” середовища, використання штучного інтелекту. Зроблено висновки про можливості використання описаних освітніх методів та технологій у вітчизняній освіті. The article presents the results of foreign sources devoted to the description of teaching methods and technologies in higher education. The description of educational methods and technologies is carried out in the context of the main trends - the intensification of training, the creation of special environments and the digitalization of education. Such teaching methods and technologies are disclosed as blended learning, “flipped classroom”, eventbased learning, scenariobased learning; describes the practice of creating ecosystem and smart learning environment in educational organizations, the use of artificial intelligence. Conclusions are drawn about the possibilities of using the described educational methods and technologies in domestic education.
Modern methods and technologies of teaching in higher school: overview of foreign experience
Keywords: методи; methods; технології; technologies; вища школа; training; зарубіжні джерела; foreign sources; освіта; education