Становлення та розвиток мериносового вівчарства у південноукраїнських губерніях у 1-й пол. ХІХ ст. - Чернікова Наталія Семенівна, Chernikova Nataliia (Таврійський національний університет імені В. І. Вернадського, 2020)
У статті розглядаються особливості розвитку вівчарства як підприємницької галузі господарювання в південноукраїнських губерніях дореформеної доби. З’ясовано, що сприятливі природно-кліматичні чинники, наявність значних пасовищних угідь та власне історичний досвід виступили передумовами цього процесу. The article considers the peculiarities of the development of sheep breeding as an entrepreneurial branchof management in the provinces of Southern Ukraine of the pre-reform period. It was found that favorable natural and climatic factors, the presence of significant pastures and the actual historical experience were the prerequisites for this processю
Formation and development of merino sheep breeding in the southern ukrainian provinces in the first half of the xix century
Keywords: вівчарство; sheep breeding entrepreneurship; мериносова вовна; merino wool; південноукраїнські губернії; southern Ukrainian provincesl; поміщицьке господарство; landlord economy; підприємництво; entrepreneurship