Вплив глобальних кліматичних змін на бджільництво - Горшунов, М. О.; Horshunov, M. O. (ЗВО «Подільський державний університет», 2022)
Медоносна бджола відіграє провідну роль в запиленні багатьох дикорослих рослин і сільськогосподарських культур, яка в даний час стикається з серйозними загрозами, пов’язаними з кліматичними змінами. Розуміння реакції бджіл на повний сценарій глобальних змін і своєчасне вживання відповідних заходів має важливе значення для подолання наслідків цього виклику. Medonosna bdzhola vidihraie providnu rol v zapylenni bahatokh dykoroslykh roslyn i silskohospodarskykh kultur, yaka v danyi chas stykaietsia z serioznymy zahrozamy, poviazanymy z klimatychnymy zminamy. Rozuminnia reaktsii bdzhil na povnyi stsenarii hlobalnykh zmin i svoiechasne vzhyvannia vidpovidnykh zakhodiv maie vazhlyve znachennia dlia podolannia naslidkiv tsoho vyklyku.
Vplyv hlobalnykh klimatychnykh zmin na bdzhilnytstvo
Keywords: запилення дикорослих рослин; zapylennia dykoroslykh roslyn; медоносна бджола; medonosna bdzhola; кліматичні зміни; klimatychni zminy; бджільництво; bdzhilnytstvo