Удосконалення технології годівлі коропа Cyprinus carpio в умовах приватного акціонерного товариства «Дніпровська хвиля» Кременчуцького району Полтавської області - Нагорний, Артем Володимирович; Nahornyi, Artem Volodymyrovych (Дніпровський ДАЕУ, 2020)
Метою досліджень було удосконалити технологію годівлі та підвищити продуктивність коропа Cyprinus carpio за рахунок використання в раціоні добавки «Абіопептід з йодом», що містить підвищені дози Йоду в умовах приватного акціонерного товариства «Дніпровська хвиля» Кременчуцького району Полтавської області». Ефективність вирощування коропа визначали в кінці науково-господарського досліду за рибоводно-біологічними та фізіолого-біохімічними показниками. Для цього ми визначали співвідношення їстівних і неїстівних частин тіла, і хімічний склад м'язової тканини коропа за прийнятими в рибництві методиками. Metoiu doslidzhen bulo udoskonalyty tekhnolohiiu hodivli ta pidvyshchyty produktyvnist koropa Cyprinus carpio za rakhunok vykorystannia v ratsioni dobavky «Abiopeptid z yodom», shcho mistyt pidvyshcheni dozy Yodu v umovakh pryvatnoho aktsionernoho tovarystva «Dniprovska khvylia» Kremenchutskoho raionu Poltavskoi oblasti». Efektyvnist vyroshchuvannia koropa vyznachaly v kintsi naukovo-hospodarskoho doslidu za rybovodno-biolohichnymy ta fizioloho-biokhimichnymy pokaznykamy. Dlia tsoho my vyznachaly spivvidnoshennia yistivnykh i neistivnykh chastyn tila, i khimichnyi sklad miazovoi tkanyny koropa za pryiniatymy v rybnytstvi metodykamy.
Udoskonalennia tekhnolohii hodivli koropa Cyprinus carpio v umovakh pryvatnoho aktsionernoho tovarystva «Dniprovska khvylia» Kremenchutskoho raionu Poltavskoi oblasti
Keywords: ефективність вирощування; efektyvnist vyroshchuvannia; технології годівлі; tekhnolohii hodivli; вирощування коропа; vyroshchuvannia koropa; йод; yod