Науково-практичні наробки агроекології для відновлення агроекосистем - Кобець, Анатолій Степанович; Kobets, Anatoly Stepanovich; Ворошилова, Наталія Володимирівна; Voroshilova, Nataliia; Грицан, Юрій Іванович; Gritsan, Yuriy.; Чорна, Валентина Іванівна; Chorna, Valentyna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2018)
Екологічні теорії землеробства та рослинництва, подальшого поглиблення і розширення бачення еволюційних, інших загальних і окремих проблем, мають бути проаналізовані з позицій діяльності людини. Теорії агроекології, агрофітоценології, агробіогеоценології, культурбіогеоценології мають бути інтегровані в одну систему біологічного обґрунтування землеробства, рослинництва, лісівництва, зеленого будівництва. Environmental theories of agriculture and crop production, the further deepening and extension of the vision of evolutionary, other general and individual problems, must be analyzed from the standpoint of human activity. Theories of agroecology, agrophytocenology, agrobiogeocenology, cultural biogeocenology must be integrated into one system of biological justification for agriculture, plant growing, forestry, green building.
Scientific and practical developments in agroecology for restoration of agroecosystems
Keywords: збереження природи; nature conservation; агроекосистема; agroecosystem; агроландшафт; agroland landscape; агробіогеоценози; agrobiogeocenoses