Управління змінами стратегічного розвитку підприємства - Ткаченко, Владислав Сергійович; Tkachenko, Vladyslav (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2022)
Об’єкт дослідження: процес управління змінами в процесі стратегічного розвитку підприємства. Предметом дослідження є питання, пов’язані з необхідністю змін у сучасній організації, впровадження змін, опір змінам, можливі реакції опору. Метою роботи обшрунтувати необхідність управління змінами в організації. Методи дослідження: аналізу і синтезу; монографічний; статистичний; розрахунково-конструктивний, кореляційно-регресійний. Обробку даних здійснено з використанням програмного забезпечення Microsoft Excel. Охарактеризовано перспективи управління змінами; Проведено дослідження економічного потенціалу суб’єкта дослідження; Вивчено можливості стратегічного розвитку як засобу підвищення ефективності роботи підприємства. Результати впроваджені в діяльність Товариства з обмеженою відповідальністю «АГРО-ДНІПРО-НІКОПОЛЬ» Нікопольського району Дніпропетровської області. Obiekt doslidzhennia: protses upravlinnia zminamy v protsesi stratehichnoho rozvytku pidpryiemstva. Predmetom doslidzhennia ye pytannia, poviazani z neobkhidnistiu zmin u suchasnii orhanizatsii, vprovadzhennia zmin, opir zminam, mozhlyvi reaktsii oporu. Metoiu roboty obshruntuvaty neobkhidnist upravlinnia zminamy v orhanizatsii. Metody doslidzhennia: analizu i syntezu; monohrafichnyi; statystychnyi; rozrakhunkovo-konstruktyvnyi, koreliatsiino-rehresiinyi. Obrobku danykh zdiisneno z vykorystanniam prohramnoho zabezpechennia Microsoft Excel. Okharakteryzovano perspektyvy upravlinnia zminamy; Provedeno doslidzhennia ekonomichnoho potentsialu subiekta doslidzhennia; Vyvcheno mozhlyvosti stratehichnoho rozvytku yak zasobu pidvyshchennia efektyvnosti roboty pidpryiemstva. Rezultaty vprovadzheni v diialnist Tovarystva z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «AHRO-DNIPRO-NIKOPOL» Nikopolskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti.
Upravlinnia zminamy stratehichnoho rozvytku pidpryiemstva
Keywords: управління змінами; change management; зміни; change; особистість; personality; організація; organization; теорії та моделі управління змінами; theories and models of change management