Контроль технічного стану системи керування робочого об’єму регульованого аксіально-поршневого гідронасоса - Мельянцов, Петро Тимофійович; Meliantsov, Petro (A.C.M. Webb Publishing Co Ltd, 2024)
Надходження аксіально-поршневих гідромашин до сервісних підприємств в працездатному стані показало на не достатню ефективність існуючих методів і засобів діагностування їх технічного стану в умовах експлуатації. Мета роботи полягала в розробленні ефективного способу діагностування системи кернування робочого об’єму аксіально-поршневого гідронасоса, який забезпечить підвищення точності і зменшення трудомісткості контрольних операцій. Запропоновано контролювати технічний стан системи керування робочого об’єму вимірюванням градієнту тиску робочої рідини в магістралі керування робочого об’єму за часом, від початку закриття запобіжного клапану насоса підживлення до моменту відкриття перепускного клапану клапанної коробки, після миттєвого переміщення важеля гідророзподільника з нейтрального положення до встановленого крайнього. Запропонований спосіб характеризується мінімальною трудомісткістю робіт, так як дозволяє уникнути застосування алгоритмів діагностування характерних для функціонального діагностування, і може бути реалізований, як в умовах експлуатації так і на сервісних підприємствах для вхідного контролю технічного стану гідромашин. - The arrival of axial-piston hydraulic machines to service enterprises in a working condition showed the insufficient effectiveness of existing methods and means of diagnosing their technical condition in operating conditions. The purpose of the work was to develop an effective method of diagnosing the working volume control system of an axial-piston hydraulic pump, which will ensure increased accuracy and reduced labor-intensive control operations. It is proposed to monitor the technical condition of the working volume control system by measuring the pressure gradient of the working fluid in the working volume control line over time, from the beginning of the closing of the safety valve of the fuel pump to the moment of opening the bypass valve of the valve box, after the momentary movement of the hydraulic distributor lever from the neutral position to the set extreme The proposed method is characterized by minimal labor intensity, as it allows avoiding the use of diagnostic algorithms typical for functional diagnostics, and can be implemented both in operating conditions and at service enterprises for incoming control of the technical condition of hydraulic machines.
Control of the technical condition of the working volume control system of the adjustable axial-piston hydraulic pump
Keywords: https://doi.org/10.1080/interconf...; mobile machine; гідравлічна трансмісія; hydraulic transmission; регульований аксіально-поршневий гідронасос; adjustable axial-piston hydraulic pump; система керування робочого об’єму; control system of working volume; градієнт тиску; pressure gradient; трудомісткість діагностування; complexity of diagnostics