Financial management of non-current assets of the enterprise: theoretical fundamentals and directions of improving its efficiency - Brovko, Larysa; Бровко, Лариса Іванівна (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2022)
The implementation of economic and financial activities by the enterprise is possible if it has various types of assets. Modern conditions of enterprise management put forward increased requirements for the management and financing of assets. This is due to the fact that the competitiveness of the enterprise, tactical and strategic prospects for its development depend on the efficient use of assets. In conditions of constant lack of financial resources, bankruptcy and liquidation of a large number of enterprises, the problem of more rational and effective application of the enterprise assets and finding directions for improving the efficiency of this process is quite acute. Здійснення господарсько-фінансової діяльності підприємством є можливим за умови наявності у нього різноманітних видів активів. Сучасні умови управління підприємством висувають підвищені вимоги до управління та фінансування активів. Це пов’язано з тим, що конкурентоспроможність підприємства, тактичні і стратегічні перспективи його розвитку залежать від ефективного використання активів. В умовах постійної нестачі фінансових ресурсів, банкрутства та ліквідації великої кількості підприємств доволі гостро постає проблема більш раціональнішого і дієвого застосування активів підприємства і знаходження напрямів покращення ефективності даного процесу.
Фінансове управління необоротними активами підприємства: теоретичні основи та напрями підвищення його ефективності
Keywords: non-current assets; необоротні активи; enterprise; підприємство; management; управління; assessment; оцінка; risks; ризики; optimization; оптимізація; provision; забезпечення