Моніторинг виноградного трипсу та заходи регулювання щодо його шкідливості на виноградниках в умовах товариство з обмеженою відповідальністю «СФГ Гермес» Кам'янського району Дніпропетровської області - Довженко, Оксана Станіславівна; Dovzhenko, Oksana Stanislavivna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2022)
Магістерська дипломна робота є самостійним дослідженням автора – здобувача вищої освіти. Автор провів розширений пошук та аналіз наукової літератури по тематиці роботи, обґрунтував актуальність проведених досліджень, визначив мету та завдання досліджень. Автор провів закладку вегетаційних польових дослідів, проводив обліки з особливості розвитку мілдью, вивчав ефективність препаратів, зібрав врожай та здійснив статистичну обробку отриманих даних. Проведено розрахунки економічної ефективності застосування новітніх препаратів у боротьбі з мілдью на винограді. На основі одержаних результатів, автором зроблено висновки та надані практичні рекомендації виробництву. Mahisterska dyplomna robota ye samostiinym doslidzhenniam avtora – zdobuvacha vyshchoi osvity. Avtor proviv rozshyrenyi poshuk ta analiz naukovoi literatury po tematytsi roboty, obgruntuvav aktualnist provedenykh doslidzhen, vyznachyv metu ta zavdannia doslidzhen. Avtor proviv zakladku vehetatsiinykh polovykh doslidiv, provodyv obliky z osoblyvosti rozvytku mildiu, vyvchav efektyvnist preparativ, zibrav vrozhai ta zdiisnyv statystychnu obrobku otrymanykh danykh. Provedeno rozrakhunky ekonomichnoi efektyvnosti zastosuvannia novitnikh preparativ u borotbi z mildiu na vynohradi. Na osnovi oderzhanykh rezultativ, avtorom zrobleno vysnovky ta nadani praktychni rekomendatsii vyrobnytstvu.
Monitorynh vynohradnoho trypsu ta zakhody rehuliuvannia shchodo yoho shkidlyvosti na vynohradnykakh v umovakh tovarystvo z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «SFH Hermes» Kamianskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: виноград; vynohrad; фітосанітарний моніторинг; fitosanitarnyi monitorynh; виноградний трипс; vynohradnyi tryps; інсектициди; insektytsydy; схема захисту; skhema zakhystu; технічна ефективність; tekhnichna efektyvnist; врожай; vrozhai; економічна ефективність; ekonomichna efektyvnist; охорона праці; okhorona pratsi