Роль SWOT-аналізу в обгрунтуванні перспектив розвитку аграрного підприємства - Ільченко, Тетяна Вікторівна; Ilchenko, Tetiana (Причорноморський науково-дослідний інститут економіки та інновацій, 2017)
Досліджено теоретичні аспекти використання SWOT-аналізу в галузі стратегічного менеджменту на аграрних підприємствах. Здійснено аналіз сильних та слабких сторін аграрного підприємства, його маркетингових можливостей та загроз. На основі проведеного аналізу визначено складові стратегії розвитку, які спрямовані на забезпечення сільськогосподарському підприємству конкурентоспроможності на аграрному ринку та перспектив розвитку в майбутньому. The theoretical aspects of using SWOT-analysis in the field of strategic management at agricultural enterprises are investigated. It is analyzed the strengths and weaknesses of the agricultural enterprise, its marketing opportunities and threats. On the basis of the analysis, the components providing the competitiveness and future development of agricultural enterprise at the market are determined.
The role of SWOT-analysis for the agricultural enterprise development
Досліджено теоретичні аспекти використання SWOT-аналізу в галузі стратегічного менеджменту на аграрних підприємствах. Здійснено аналіз сильних та слабких сторін аграрного підприємства, його маркетингових можливостей та загроз. На основі проведеного аналізу визначено складові стратегії розвитку, які спрямовані на забезпечення сільськогосподарському підприємству конкурентоспроможності на аграрному ринку та перспектив розвитку в майбутньому. The theoretical aspects of using SWOT-analysis in the field of strategic management at agricultural enterprises are investigated. It is analyzed the strengths and weaknesses of the agricultural enterprise, its marketing opportunities and threats. On the basis of the analysis, the components providing the competitiveness and future development of agricultural enterprise at the market are determined.
Keywords: маркетинг; marketing; стратегічне планування; strategic planning; маркетингові стратегії; marketing strategies; SWOT-аналіз; SWOT analysis; мікро- і макросередовище; micro and macro environment