Бренд як елемент стратегічного розвитку транспортно-логістичних компаній в умовах інфраструктурних трансформацій - Якубенко, Юлія Леонідівна; Yakubenko, Yuliia (Publishing house Education and Science s.r.o., 2026)
В статті досліджено сутність та роль бренду у формуванні конкурентних переваг транспортно-логістичних компаній в умовах цифрової трансформації економіки. Обґрунтовано значення бренду як стратегічного активу підприємства, що інтегрує маркетингові, організаційні, комунікаційні та інноваційні складові діяльності. Проведено аналіз існуючої маркетингової стратегії та каналів просування підприємства, визначено основні проблеми, пов’язані з недостатнім рівнем цифрової присутності, відсутністю чіткої бренд-стратегії та обмеженим використанням аналітичних інструментів. The study examines the essence and role of branding in shaping the competitive advantages of transport and logistics companies in the context of digital economic transformation. The importance of the brand as a strategic asset is substantiated, integrating marketing, organizational, communication, and innovation components of enterprise activity. An analysis of the existing marketing strategy and promotion channels of the enterprise is conducted, identifying key issues related to insufficient digital presence, lack of a clear brand strategy, and limited use of analytical tools.
Brand as an element of strategic development of transport and logistics companies under conditions of infrastructure transformations
Keywords: бренд; brand; бренд-менеджмент; brand management; транспортно-логістична компанія; transport and logistics company; конкурентоспроможність; competitiveness; цифровий брендинг; digital branding