Морфометричні показники плодової частини плаценти корів із забрудненої радіонуклідами та умовно чистої зон - Корейба, Людмила Володимирівна; Koreyba, Ludmila; Koreyba, L. V.; Koreyba, Lyudmila Volodymyrivna; Koreyba, L.; Koreiba, L. V.; Хомич, В. Т.; Homich, V. T. (ЛНАВМ ім. С. З. Гжицького, 2004)
Встановлено, що у корів, які утримувались в забрудненій радіонуклідами зоні, абсолютна маса плодової частини плаценти, її об’єм, кількість котиледонів, їх площа менші, ніж у корів з умовно чистої зони, а кількість ворсинок котиледонів більша. Котиледони здатні накопичувати радіонукліди. Set, that into cows, which held out in zone muddy by radio nuclide absolute mass of fruit part of placenta, her volume, amount kotiledones, their area lesser than into cows from conditionally clean zone, and amount of hairs kotiledones greater. Kotiledones is capable to lay up the radio nuclide.
The morphological structure of fetal placenta by cow’s from pollution and clean regions
Корейба Людмила Володимирівна https://orcid.org/0000-0002-8658-1779
Keywords: радіонукліди; radio nuclede; плодові оболонки; fruit envelopes; плацента; placenta; котиледони; kotiledones; ворсинки; hairs