Біологічне обґрунтування просторового розподілу та динаміки угруповань гідробіонтів р. Мокра Сура Дніпровського району Дніпропетровської області - Зубань, Ірина Вячеславівна; Zuban, Iryna Viacheslavivna (Дніпровський ДАЕУ, 2023)
Мета роботи – визначення видового різноманіття гідробіонтів р. Мокра Сура Дніпровського району Дніпропетровської області. Об’єкт дослідження - угруповання гідробіонтів річки Мокра Сура. Для досягнення даної мети було поставлено наступні завдання: розглянути літературні джерела; визначити особливості будови різних груп гідробіонтів; дослідити гідрохімічні властивості води річки Мокра Сура. Meta roboty – vyznachennia vydovoho riznomanittia hidrobiontiv r. Mokra Sura Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti. Obiekt doslidzhennia - uhrupovannia hidrobiontiv richky Mokra Sura. Dlia dosiahnennia danoi mety bulo postavleno nastupni zavdannia: rozghlianuty literaturni dzherela; vyznachyty osoblyvosti budovy riznykh hrup hidrobiontiv; doslidyty hidrokhimichni vlastyvosti vody richky Mokra Sura.
Biolohichne obgruntuvannia prostorovoho rozpodilu ta dynamiky uhrupovan hidrobiontiv r. Mokra Sura Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: коропові риби; koropovi ryby; Мокра Сура; Mokra Sura; гідробіонти; hidrobionty; гідрохімічний склад; hidrokhimichnyi sklad; популяційна структура; populiatsiina struktura