Удосконалення процесу механізації вирощування картоплі та конструкції картоплесаджалки - Назаров, Данііл Віталійович; Nazarov, Daniil (ДДАЕУ, 2023)
В дипломному проекті проаналізовано сучасний стан вирощування картоплі, способи виконання процесу садіння та їх характеристика, проаналізовано конструкції картоплесаджалок, удосконалено дворядну картоплесаджалку для гладкої і гребеневої посадки картоплі, наведено технологічний та кінематичний розрахунки основних конструктивних параметрів. Розглянуті можливі ситуації небезпеки при експлуатації картоплесаджалки. Розраховано можливу економічну ефективність. Актуальним моментом розробки є те, що таку саджалку вигідно використовувати на невеликих фермерських угіддях. V dyplomnomu proekti proanalizovano suchasnyi stan vyroshchuvannia kartopli, sposoby vykonannia protsesu sadinnia ta yikh kharakterystyka, proanalizovano konstruktsii kartoplesadzhalok, udoskonaleno dvoriadnu kartoplesadzhalku dlia hladkoi i hrebenevoi posadky kartopli, navedeno tekhnolohichnyi ta kinematychnyi rozrakhunky osnovnykh konstruktyvnykh parametriv. Rozghlianuti mozhlyvi sytuatsii nebezpeky pry ekspluatatsii kartoplesadzhalky. Rozrakhovano mozhlyvu ekonomichnu efektyvnist. Aktualnym momentom rozrobky ye te, shcho taku sadzhalku vyhidno vykorystovuvaty na nevelykykh fermerskykh uhiddiakh.
Udoskonalennia protsesu mekhanizatsii vyroshchuvannia kartopli ta konstruktsii kartoplesadzhalky
Keywords: механізація; mekhanizatsiia; технологічний процес; tekhnolohichnyi protses; комплекс машин; kompleks mashyn; обробіток ґрунту; obrobitok gruntu; затрати коштів; zatraty koshtiv; затрати часу; zatraty chasu; безпечність умов праці; bezpechnist umov pratsi