Вплив нетрадиційних кормів тваринного походження на гематологічні показники дзеркального коропа - Поротікова, Інна Ігорівна; Porotikova, I.; Porotikova, I. I.; Porotikova, Inna (Полтавський ДАУ, Центр українсько-європейського наукового співробітництва, 2023)
В результаті проведених досліджень встановлено позитивний вплив каниги на показники росту і розвитку коропових риб, відсутність негативного впливу на гематологічні показники, а це свідчить про те, що включення 30% каниги є доцільним та економічно обґрунтованим, а тому канигу необхідно включити до раціонів. V rezultati provedenykh doslidzhen vstanovleno pozytyvnyi vplyv kanyhy na pokaznyky rostu i rozvytku koropovykh ryb, vidsutnist nehatyvnoho vplyvu na hematolohichni pokaznyky, a tse svidchyt pro te, shcho vkliuchennia 30% kanyhy ye dotsilnym ta ekonomichno obgruntovanym, a tomu kanyhu neobkhidno vkliuchyty do ratsioniv.
Vplyv netradytsiinykh kormiv tvarynnoho pokhodzhennia na hematolohichni pokaznyky dzerkalnoho koropa
Keywords: коропові риби; koropovi ryby; нетрадиційні корми тваринного походження; netradytsiini kormy tvarynnoho pokhodzhennia; гематологічні показники; hematolohichni pokaznyky