Енергетичний принцип контролювання бур'янів у посівах кукурудзи - Ткаліч, Юрій Ігорович; Tkalich, Yuriy; Кравець, Сергій Станіславович; Kravets, Sergiy (Інститут захисту рослин Національної академії аграрних наук України, 2013)
Представлені результати польових досліджень щодо можливостей підвищення конкурентоспроможності сільськогосподарських культур (ранній гібрид Почаївський 190 МВ) як за бур’яни (коли відстань між рядами становить 35 см). Проти бур’янів використовували гербіциди нове покоління (ґрунтовий гербіцид - Harnes, після виникнення гербіцидів - Stellar, Dialen Super, Task), а також ефект від міжряддя, як біологічний фактор пригнічення їх розвитку. Are presented results of field researches concerning the possibilities of improving the competitiveness of corn crops (early hybrid Pochaivskiy 190 MV) as for weeds (when distance between rows is 35 cm). Against weeds were used herbicides of new generation (soil herbicide — Harnes, post-emergent herbicides — Stellar, Dialen Super, Task) and also the effect of row spacing, as a biological factor for inhibition of their development.
Energy principle for weeds control in corn crops
Keywords: гібрид; hybrid; спосіб посіву; method of sowing; енергетичний принцип; the energy principle; гербіциди; herbicides