Експертиза сирокопчених ковбас різних виробників з використанням мікроструктурного методу - Лєщова, Марина Олексіївна; Lieshchova, M. O.; Lieshchova, M. А.; Lieshchova, M.; Lieshchova, Maryna; Левченко, Оксана Борисівна; Levchenko, O. (Дніпропетровський ДАЕУ, 2015)
Проведено ветеринарно-санітарну оцінку із визначенням органолептичних і технохімічних показників ковбас сирокопчених “Московська” виготовлених за ДСТУ 4427:2005 “Ковбаси сирокопчені та сиров’ялені” різних виробників. Методом мікроструктурного аналізу визначені якісні та кількісні показники складу сирокопчених ковбас. Встановлено, що що найкращим за органолептичними показниками та рецептурною відповідністю був зразок № 2 (ТМ “М’ясна Гільдія”), проте виявлена незадовільна якість сировини із якої виготовлений даний продукт. Проведено ветеринарно-санитарную оценку с определением органолептических и технохимический показателей колбас сырокопченых “Московская” изготовленных по ГОСТ 4427: 2005 “Колбасы сырокопченые и сыровяленые” разных производителей. Методом микроструктурного анализа определены качественные и количественные показатели состава сырокопченых колбас. Установлено, что наилучшим по органолептическим показателям и рецептурным соответствием был образец № 2 (ТМ “Мясная Гильдия”), однако обнаружено неудовлетворительное качество сырья с которой изготовлен данный продукт. A veterinary and sanitary evaluation with definition of organoleptic and technochemical indicators of crude smoked sausages “Moskovska” produced by Ukrainian State Standard 4427:2005 “Crude smoked and dry-cured sausages” was conducted of different manufacturers. It were taken with microstructure analysis qualitative and quantitative indicators of composition crude smoked sausages were identified. It was found out that the best organoleptic properties and prescription of equivalence is sample №2 (TM “Myasna Gildiya”), but it was found out unsatisfactory quality of raw material of which the product was manufactured.
Экспертиза сырокопченых колбас разных производителей с использованием микроструктурного метода
Examination of raw sausages of different manufactures using the microstructure method
Лєщова Марина Олексіївна http://orcid.org/0000-0002-4251-4152
Keywords: якість сировини; quality raw materials; ветеринарно-санітарна оцінка; veterinary and sanitary evaluation; ковбаси сирокопчені; crude smoked sausages; органолептичні показники; organoleptic properties; мікроструктурний аналіз; microstructure analysis