Вміст елементів групи важких металів у деревині головних лісотвірних порід рекреаційно-оздоровчих лісів Північного Придніпровського Степу України - Ситник, Світлана Анатоліївна; Sytnyk, Svitlana; Ловинська, Вікторія Миколаївна; Lovynska, Victoriya; Харитонов, Микола Миколайович; Kharytonov, Mykola (Національний університет біоресурсів і природокористування України, 2015)
Проаналізовано вміст елементів групи важких металів (Cd, Pb, Cu, Zn, Ni, Mn) у ґрунті та деревині сосни звичайної та робінії несправжньоакації в межах Північного Придніпровського Степу України. Виявлено більш істотне накопичення важких металів у деревині сосни порівняно із робінією. A content of the elements the group of heavy metals (Cd, Pb, Cu, Zn, Ni, Mn) in wood of Scots pine and black locust of Northern Pridneprovskiy Steppe analyzed. More significant accumulation of heavy metals in pine’s timber, compared to black locust was identified.
The content of elements of the group of heavy metals in the wood of the main forest-forming species of recreational and health forests of the Northern Dnieper Steppe of Ukraine
Keywords: Північний Придніпровський Степ; Northern Pridneprovskiy Steppe; сосна звичайна; Scots pine; робінія несправжньоакація; black locust; акумуляція важких металів; accumulation of heavy metals