Державна політика України у сфері місцевого самоврядування - Куліш, С.; Kulish, S.; Сиченко, Віктор Володимирович; Sychenko, Viktor (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Саме влада громади, і більше ніхто, займається вирішенням більшості місцевих питань, має на це кошти і несе за усе відповідальність. Повноваження, ресурси і відповідальність передаються від центральної влади на місця, бо тільки так можна побудувати міцну державу, стійку до політичних змін. Same vlada hromady, i bilshe nikhto, zaimaietsia vyrishenniam bilshosti mistsevykh pytan, maie na tse koshty i nese za use vidpovidalnist. Povnovazhennia, resursy i vidpovidalnist peredaiutsia vid tsentralnoi vlady na mistsia, bo tilky tak mozhna pobuduvaty mitsnu derzhavu, stiiku do politychnykh zmin.
Derzhavna polityka Ukrainy u sferi mistsevoho samovriaduvannia
Keywords: місцеве самоврядування; mistseve samovriaduvannia; влада; vlada; державна політика; derzhavna polityka