Удосконалення організації захисту комерційної таємниці підприємства - Черкаська, Єлизавета Вадимівна; Cherkaska, Yelyzaveta (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2022)
Об’єктом дослідження є організація захисту комерційної таємниці підприємства. Метою роботи є дослідження та узагальнення теоретичних та практичних аспектів організації захисту комерційної таємниці підприємства. Методи дослідження. Теоретичною та методологічною основою дослідження є діалектичний метод наукового пізнання економічних явищ і процесів. При вирішенні визначених у кваліфікаційній роботі завдань використано такі методи детального вивчення об’єкта дослідження: монографічний; метод аналізу і синтезу; порівняльний метод, абстрактно-логічний, економіко-статистичний, SWOT-аналіз та інші. Узагальнено теоретичні аспекти та основи організації захисту комерційної таємниці. Проаналізовано організацію комерційної таємниці на СТОВ «АгроМайстер». Визначено шляхи удосконалення системи організації захисту комерційної таємниці на СТОВ «АгроМайстер». Результати впроваджені в діяльність сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю „АгроМайстер” Дніпровського району Дніпропетровської області. Obiektom doslidzhennia ye orhanizatsiia zakhystu komertsiinoi taiemnytsi pidpryiemstva. Metoiu roboty ye doslidzhennia ta uzahalnennia teoretychnykh ta praktychnykh aspektiv orhanizatsii zakhystu komertsiinoi taiemnytsi pidpryiemstva. Metody doslidzhennia. Teoretychnoiu ta metodolohichnoiu osnovoiu doslidzhennia ye dialektychnyi metod naukovoho piznannia ekonomichnykh yavyshch i protsesiv. Pry vyrishenni vyznachenykh u kvalifikatsiinii roboti zavdan vykorystano taki metody detalnoho vyvchennia obiekta doslidzhennia: monohrafichnyi; metod analizu i syntezu; porivnialnyi metod, abstraktno-lohichnyi, ekonomiko-statystychnyi, SWOT-analiz ta inshi. Uzahalneno teoretychni aspekty ta osnovy orhanizatsii zakhystu komertsiinoi taiemnytsi. Proanalizovano orhanizatsiiu komertsiinoi taiemnytsi na STOV «AhroMaister». Vyznacheno shliakhy udoskonalennia systemy orhanizatsii zakhystu komertsiinoi taiemnytsi na STOV «AhroMaister». Rezultaty vprovadzheni v diialnist silskohospodarskoho tovarystva z obmezhenoiu vidpovidalnistiu „AhroMaister” Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti.
Udoskonalennia orhanizatsii zakhystu komertsiinoi taiemnytsi pidpryiemstva
Keywords: комерційна таємниця; trade secret; захист комерційної таємниці; protection of trade secret; фінансово-економічна безпека; financial and economic security