Обґрунтування процесу виробництва кондитерських виробів шляхом переробки сировини насіння гарбуза - Варнавська, Ірина Анатоліївна; Varnavska, Iryna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Метою роботи є розробка рецептур борошняних кондитерських виробів функціонального призначення на основі борошна з насіння гарбуза. Об’єкт дослідження – технологія борошняних кондитерських виробів із пісочного тіста з використанням гарбузового борошна. Предмет дослідження – гарбузове борошно, писочне тісто, вироби з пісочного тіста з використанням гарбузового борошна. Гарбузове борошно відрізняється таким багатим вітамінно-мінеральним складом, який рідко зустрічається в інших продуктах. Це безцінне джерело омега-6 і омега-3 жирних кислот, включаючи альфа-ліноленову кислоту. Крім вітамінів групи В, А, С, PP, К, порошок з насіння гарбуза містить безліч мікроелементів: Всього 100 г подрібненого насіння містить добову дозу поліненасичених жирів, вітаміну К і РР, а також мінералів: заліза, міді, марганцю. Metoiu roboty ye rozrobka retseptur boroshnianykh kondyterskykh vyrobiv funktsionalnoho pryznachennia na osnovi boroshna z nasinnia harbuza. Obiekt doslidzhennia – tekhnolohiia boroshnianykh kondyterskykh vyrobiv iz pisochnoho tista z vykorystanniam harbuzovoho boroshna. Predmet doslidzhennia – harbuzove boroshno, pysochne tisto, vyroby z pisochnoho tista z vykorystanniam harbuzovoho boroshna. Harbuzove boroshno vidrizniaietsia takym bahatym vitaminno-mineralnym skladom, yakyi ridko zustrichaietsia v inshykh produktakh. Tse beztsinne dzherelo omeha-6 i omeha-3 zhyrnykh kyslot, vkliuchaiuchy alfa-linolenovu kyslotu. Krim vitaminiv hrupy V, A, S, PP, K, poroshok z nasinnia harbuza mistyt bezlich mikroelementiv: Vsoho 100 h podribnenoho nasinnia mistyt dobovu dozu polinenasychenykh zhyriv, vitaminu K i RR, a takozh mineraliv: zaliza, midi, marhantsiu.
Obgruntuvannia protsesu vyrobnytstva kondyterskykh vyrobiv shliakhom pererobky syrovyny nasinnia harbuza
Keywords: гарбузове борошно; harbuzove boroshno; борошняно-кондитерські вироби; boroshniano-kondyterski vyroby; печиво; pechyvo; пісочне тісто; pisochne tisto; органолептичні властивості; orhanoleptychni vlastyvosti; сушіння; sushinnia; розрахунок; rozrakhunok; дослідження; doslidzhennia; ефективність; efektyvnist