Обґрунтування промислового вилучення водних біоресурсів фермерським господарством «Схід» на Кам’янському водосховищі - Сербіна, Ольга; Serbina, Olha (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Мета проведення комплексного аналізу промислового вилову водних біоресурсів фермерським господарством «Схід» та визначення науково обґрунтованих параметрів рибогосподарської експлуатації Кам’янського водосховища на основі моніторингу кількісних і якісних показників рибних запасів. Відповідно до поставленої мети було сформовано наступні завдання: • надати характеристику фермерському господарству «Схід»; • надати характеристику Кам’янського водосховища, як ділянки промислової діяльності фермерського господарства «Схід»; • промислова характеристика каналу Дніпро-Донбас; • дослідити обсяги вилову фермерським господарством «Схід»; • зробити висновки на основі проведених досліджень. Дипломна робота викладена на 46 сторінках, містить 2 таблиці, проілюстрована 6 рисунками, складається з наступних розділів: анотація, вступ, огляд літератури, матеріали та методи досліджень, результати проведених досліджень, охорона праці, висновки, рекомендації список літератури, який включає 63 джерела. Meta provedennia kompleksnoho analizu promyslovoho vylovu vodnykh bioresursiv fermerskym hospodarstvom «Skhid» ta vyznachennia naukovo obgruntovanykh parametriv rybohospodarskoi ekspluatatsii Kamianskoho vodoskhovyshcha na osnovi monitorynhu kilkisnykh i yakisnykh pokaznykiv rybnykh zapasiv. Vidpovidno do postavlenoi mety bulo sformovano nastupni zavdannia: • nadaty kharakterystyku fermerskomu hospodarstvu «Skhid»; • nadaty kharakterystyku Kamianskoho vodoskhovyshcha, yak dilianky promyslovoi diialnosti fermerskoho hospodarstva «Skhid»; • promyslova kharakterystyka kanalu Dnipro-Donbas; • doslidyty obsiahy vylovu fermerskym hospodarstvom «Skhid»; • zrobyty vysnovky na osnovi provedenykh doslidzhen. Dyplomna robota vykladena na 46 storinkakh, mistyt 2 tablytsi, proiliustrovana 6 rysunkamy, skladaietsia z nastupnykh rozdiliv: anotatsiia, vstup, ohliad literatury, materialy ta metody doslidzhen, rezultaty provedenykh doslidzhen, okhorona pratsi, vysnovky, rekomendatsii spysok literatury, yakyi vkliuchaie 63 dzherela.
Obgruntuvannia promyslovoho vyluchennia vodnykh bioresursiv fermerskym hospodarstvom «Skhid» na Kamianskomu vodoskhovyshchi
Keywords: канал Дніпро-Донбас; kanal Dnipro-Donbas; Кам’янське водосховище; Kamianske vodoskhovyshche; водні біоресурси; vodni bioresursy; рибогосподарська діяльність; rybohospodarska diialnіst; фермерське господарство «Схід»; fermerske hospodarstvo «Skhid»; оцінка ефективності зариблення; otsinka efektyvnosti zaryblennia; оцінка біопродуктивних показників; otsinka bioproduktyvnykh pokaznykiv; управління рибними запасами; upravlinnia rybnymy zapasamy; ефективность штучного зариблення; efektyvnost shtuchnoho zaryblennia; промисловий вилов водних біоресурсів; promyslovyi vylov vodnykh bioresursiv; характеристики іхтіофауни; kharakterystyky ikhtiofauny