Формування та розподіл доходів підприємства з сезонним характером виробництва: удосконалення обліково-аналітичних аспектів - Залужня, Альона Валеріївна; Zaluzhna, Alona (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
Об'єктом кваліфікаційного дослідження є господарські операції, в процесі яких формуються та розподіляються доходи підприємств з сезонним характером виробництва, що підлягають відображенню в бухгалтерському обліку та аналізу в умовах АВ ТОВ «Агроцентр К». Предметом кваліфікаційного дослідження є сукупність теоретичних, методичних та практичних положень бухгалтерського обліку та аналізу доходів на підприємствах з сезонним характером виробництва, зокрема сільськогосподарських. Метою кваліфікаційної роботи полягає у теоретичному і методичному обґрунтуванні та розробці практичних рекомендацій з удосконалення обліково-аналітичного забезпечення формування та розподілу доходів підприємств з сезонним характером виробництва. Методи дослідження - методи індукції та дедукції, систематизації та узагальнення, спостереження та опису, порівняння, кореляційно-регресійний аналіз, трендовий аналіз. Obiektom kvalifikatsiinoho doslidzhennia ye hospodarski operatsii, v protsesi yakykh formuiutsia ta rozpodiliaiutsia dokhody pidpryiemstv z sezonnym kharakterom vyrobnytstva, shcho pidliahaiut vidobrazhenniu v bukhhalterskomu obliku ta analizu v umovakh AV TOV «Ahrotsentr K». Predmetom kvalifikatsiinoho doslidzhennia ye sukupnist teoretychnykh, metodychnykh ta praktychnykh polozhen bukhhalterskoho obliku ta analizu dokhodiv na pidpryiemstvakh z sezonnym kharakterom vyrobnytstva, zokrema silskohospodarskykh. Metoiu kvalifikatsiinoi roboty poliahaie u teoretychnomu i metodychnomu obgruntuvanni ta rozrobtsi praktychnykh rekomendatsii z udoskonalennia oblikovo-analitychnoho zabezpechennia formuvannia ta rozpodilu dokhodiv pidpryiemstv z sezonnym kharakterom vyrobnytstva. Metody doslidzhennia - metody induktsii ta deduktsii, systematyzatsii ta uzahalnennia, sposterezhennia ta opysu, porivniannia, koreliatsiino-rehresiinyi analiz, trendovyi analiz.
Formuvannia ta rozpodil dokhodiv pidpryiemstva z sezonnym kharakterom vyrobnytstva: udoskonalennia oblikovo-analitychnykh aspektiv
Keywords: доходи; income; доходність; profitability; дохід від реалізації продукції; income from the sale of products; сезонність; seasonality