Дослідження впливу супутніх іонів на потенціометричне визначення вітаміну С - Петрушина, Галина Олександрівна; Petrushina, Galina; Жуковська, Вікторія Вадимівна; Zhukovskaya, Victoria; Кордюкова, Валерія Сергіївна; Kordyukova, Valeria (Технічний університет , Варна, 2018)
Досліджено вплив супутніх іонів на потенціометричне визначення вітаміну С з використанням як реагенту 18-молібдодифосфат-аніону. Електрод має гарну селективність для великого числа неорганічних іонів і органічних речовин і може бути успішно використаний для кількісного визначення аскорбінової кислоти у фруктових соках і фармацевтичних препаратах. The effects of concomitant ions on the potentiometric determination of vitamin C using the 18-molybdophosphate anion as a reagent were studied. The electrode has good selectivity for a large number of inorganic ions and organic substances and can be successfully used for the quantitative determination of ascorbic acid in fruit juices and pharmaceuticals.
Investigation of the concomitant ions effect on the potentiometric determination of vitamin C
Keywords: аскорбінова кислота; аscorbic acid; вітамін С; vitamin C; потенціометрія; potentiometry; гетерополікомплекс структури Доусона; Wells-Dawson type heteropoly complex; 18-молібдодифосфат; 18-molybdophosphate