Удосконалення технології вирощування осетрових риб в умовах підприємства «Мікрон» - Закшевський, Артем Олександрович; Zakshevskyi, Artem Oleksandrovych (Дніпровський ДАЕУ, 2020)
Метою роботи було удосконалення технології вирощування осетрових риб в умовах приватних підприємств. В ході проведення морфометричних вимірів встановлено, що найбільш зручними об’єктами для вирощування серед осетрових є ленський осетер та гібрид осетрових. Дані види в умовах підприємства стали багаточисельними зі значним рівнем біомаси. Важливим аспектом при розведенні осетрових є підбір відповідних кормів, який буде головним критерієм при визначенні рентабельності підприємства та створить умови для отримання прибутку в максимально короткий час. Metoiu roboty bulo udoskonalennia tekhnolohii vyroshchuvannia osetrovykh ryb v umovakh pryvatnykh pidpryiemstv. V khodi provedennia morfometrychnykh vymiriv vstanovleno, shcho naibilsh zruchnymy obiektamy dlia vyroshchuvannia sered osetrovykh ye lenskyi oseter ta hibryd osetrovykh. Dani vydy v umovakh pidpryiemstva staly bahatochyselnymy zi znachnym rivnem biomasy. Vazhlyvym aspektom pry rozvedenni osetrovykh ye pidbir vidpovidnykh kormiv, yakyi bude holovnym kryteriiem pry vyznachenni rentabelnosti pidpryiemstva ta stvoryt umovy dlia otrymannia prybutku v maksymalno korotkyi chas.
Udoskonalennia tekhnolohii vyroshchuvannia osetrovykh ryb v umovakh pidpryiemstva «Mikron»
Keywords: аквакультура; akvakultura; технологія вирощування; tekhnolohiia vyroshchuvannia; осетрові риби; osetrovi ryby