Удосконалення управління місцевими бюджетами в умовах децентралізації - Бруй, Дмитро Валерійович; Brui, Dmytro (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Об’єктом дослідження є місцеві бюджети територіальної громади. Предметом дослідження є сукупність теоретичних досліджень та практичних підходів до удосконалення управління місцевими бюджетами в умовах децентралізації. Метою кваліфікаціної роботи є дослідження теоретичних аспектів та розробка і обґрунтування практичних рекомендацій щодо удосконалення управління місцевими бюджетами в умовах децентралізації. Методи дослідження. Теоретичною та методологічною основою дослідження є діалектичний метод пізнання та системний підхід до вивчення проблеми. У процесі дослідження використовувалися: монографічний, абстрактно-логічний, системний аналіз, економіко-статистичного аналізу, табличний та графічний метод та інші. Obiektom doslidzhennia ye mistsevi biudzhety terytorialnoi hromady. Predmetom doslidzhennia ye sukupnist teoretychnykh doslidzhen ta praktychnykh pidkhodiv do udoskonalennia upravlinnia mistsevymy biudzhetamy v umovakh detsentralizatsii. Metoiu kvalifikatsinoi roboty ye doslidzhennia teoretychnykh aspektiv ta rozrobka i obgruntuvannia praktychnykh rekomendatsii shchodo udoskonalennia upravlinnia mistsevymy biudzhetamy v umovakh detsentralizatsii. Metody doslidzhennia. Teoretychnoiu ta metodolohichnoiu osnovoiu doslidzhennia ye dialektychnyi metod piznannia ta systemnyi pidkhid do vyvchennia problemy. U protsesi doslidzhennia vykorystovuvalysia: monohrafichnyi, abstraktno-lohichnyi, systemnyi analiz, ekonomiko-statystychnoho analizu, tablychnyi ta hrafichnyi metod ta inshi.
Udoskonalennia upravlinnia mistsevymy biudzhetamy v umovakh detsentralizatsii
Keywords: місцеві бюджети; local budgets; формування та розподіл коштів; formation and distribution of funds; управління місцевими бюджетами; local budget management; виконання бюджету; budget execution; децентралізація; decentralization; вдосконалення управління місцевими бюджетами; improvement of local budget management; оперативне управління; operational management