Ветеринарно-санітарна експертиза продуктів забою кролів за цистицеркозу пізиформного - Дуда, Юлія Вікторівна; Duda, Yuliya; Duda, Y. V.; Duda, J. V.; Duda, Julia; Duda, Y.; Duda, J.; Duda, Yulia; Duda, Yu.; Duda, Yulia V.; Duda, Julia Viktorovna; Duda, Yu. V.; et al. (My University, 2021)
У кролів за високої інтенсивності інвазії цистицеркозні міхури локалізувались в печінці, на великому сальнику та кишечнику. Хворі кролі мали меншу живу і забійну масу, а також меншу масу серця, печінки, нирок і сім’яників. Отже, Cysticercus pisiformis викликає патологічні зміни в печінці і негативно впливає на показники м’ясної продуктивності кролів. U kroliv za vysokoi intensyvnosti invazii tsystytserkozni mikhury lokalizuvalys v pechintsi, na velykomu salnyku ta kyshechnyku. Khvori kroli maly menshu zhyvu i zabiinu masu, a takozh menshu masu sertsia, pechinky, nyrok i simianykiv. Otzhe, Cysticercus pisiformis vyklykaie patolohichni zminy v pechintsi i nehatyvno vplyvaie na pokaznyky miasnoi produktyvnosti kroliv.
Veterynarno-sanitarna ekspertyza produktiv zaboiu kroliv za tsystytserkozu pizyformnoho
Дуда Юлія Вікторівна https://orcid.org/0000-0003-0892-0402 Шевчик Римма Святославівна https://orcid.org/0000-0001-7416-8656
Keywords: інвазії; invazii; ветеринарно-санітарна експертиза; veterynarno-sanitarna ekspertyza; продукти забою кролів; produkty zaboiu kroliv; цистицеркоз; tsystytserkoz