Порівняльний аналіз вирощування телят та їх добробуту в окремих господарствах України - Тішкіна, Наталія Миколаївна; Tishkina, Natalіia; Tishkina, Natalya; Tishkina, N.; Tishkina, N. N.; Tishkina, N. M.; Сапронова, Валентина Олексіївна; Sapronova, V.; Sapronova, Valentina; Sapronova, V. A.; Sapronova, V. O.; Семьонов, Олександр Володимирович; et al. (My University, 2025)
В статті представлено результати порівняльного аналізу вирощування молодняку великої рогатої худоби в окремих господарствах Дніпропетровської та Харківської областей України, що спеціалізуються на товарному виробництві молока та їх відповідності вимогам національного законодавства та міжнародним директивам з питань благополуччя тварин. Проведені дослідження показали, що в обох господарствах дотримуються базових норм щодо благополуччя тварин. The article presents the results of a comparative analysis of the rearing of young cattle in selected farms in the Dnipro and Kharkiv regions of Ukraine specialising in commercial milk production and their compliance with the requirements of national legislation and international animal welfare directives. The research showed that both farms comply with basic animal welfare standards.
Comparative analysis of calf rearing and their welfare in selected farms in Ukraine
Тішкіна Наталія Миколаївна http://orcid.org/0000-0003-2662-5327 Сапронова Валентина Олексіївна https://orcid.org/0000-0002-0063-5773 Семьонов Олександр Володимирович https://orcid.org/0000-0002-8562-4108 Cуслова Наталія Іванівна https://orcid.org/0000-0001-9500-9224
Keywords: годівля; feeding; телята; calves; утримання; keeping; добробут; welfare; вік; age